• Predškoláci na Hrade Košeca

            6. 6. 2023

            Predškoláci na Hrade Košeca

            Nad obcou Košecké Podhradie sa nachádza zrúcanina hradu Košeca. Deti z materskej školy v Košeci sa vybrali na návštevu tohto hradu. Cestu absolvovali autobusom, ktorý premáva do dediny. A kráčali sme smerom k vrcholu, kde nám na chrbátiky hrialo slniečko. Na vrchole sa nám naskytol nádherný výhľad do okolia. Deti kládli množstvo otázok, týkajúcich sa života na tomto hrade. Deti sa naučili načo slúžia turistické značky a ako sa majú pohybovať po turistických chodníkoch.

            Výlet sa vydaril počasie prialo, a tak sme si sľúbili, že navštívime ďalší hrad v našom regióne.

          • Návšteva hasičov

            6. 6. 2023

            Návšteva hasičov

            V mesiaci máj sme navštívili hasičov v obci Košeca.  Dobrovoľný hasiči z obce nás oboznámili s najnovšou technikou, porozprávali o svojej činnosti a vysvetlili nám, ako sa zachovať v prípade požiaru. Previedli nás budovou hasičskej stanice, porozprávali nám, ako vyzerá ich bežný deň a dokonca nám ukázali aj spustenú sirénu. Pre deti to bol obohacujúci zážitok, keďže si mohli pozrieť hasičské auto, pomôcky hasičov pri ich práci, vyskúšať ich prilby a tak sa viac mohli  vcítiť do úlohy skutočného hasiča. Z toho dňa máme príjemný zážitok, na ktorý budeme ešte dlho spomínať. Ďakujeme pánovi Chrobákovi  a celému hasičskému zboru, že sme ich mohli navštíviť. Viac vo fotogalérií.

          • Predškoláci na bowlingu

            6. 6. 2023

            Predškoláci na bowlingu

            Naši predškoláci sa zúčastnili turnaja v bowlingu v Pohostinstve – Bowling – Košeca. Keď sme tam prišli boli sme ohromení prichystaným občerstvením a prostredím. Personál nás najskôr oboznámil s hrou. Snažili sme sa naučiť zhodiť všetky kolky. Zo začiatku nám to robilo problémy a niektorí sa aj spotili. Niektorí sa odvážili hrať aj s ťažšími guľami. Keď už sme všetci vedeli hrať a poznali sme pravidlá hry, začali sme súťažiť. Boli sme rozdelení do dvoch  skupín po ôsmich  hráčoch, v ktorých sme hrali až do konca. Popri hraní sme sa mohli občerstviť maškrtami. Odchádzali sme plní nových zážitkov. Ďakujeme  rodine Sedláčkovej za všetko čo prichystali pre detičky z materskej školy v Košeci. Veľké ĎAKUJEME bolo SUPER.  Fotky si môžete pozrieť vo fotogalérii. 

          • Vyhodnotenie súťaže najkrajšia a najoriginálnejšia Lienka MŠ

            6. 6. 2023

            Vyhodnotenie súťaže najkrajšia a najoriginálnejšia Lienka MŠ

             

            Máme víťazov.  V prvom rade by som chcela poďakovať Vám deti a Vašim rodičom, že ste sa do súťaže zapojili a priniesli tak nádherné lienky. Každá lienka má svoje čaro. Do súťaže sa zapojilo 57 krásnych lienok z ktorých bolo ťažko vybrať tu najkrajšiu a najoriginálnejšiu.  Každý mohol hlasovať o tú svoju TOP lienku , kde v každej krabičke bolo 250 lístkov s číslom danej lienky.  Preto dňa 29.05.2023 našu materskú školu navštívil pán starosta obce R. Brtáň a pani riaditeľka M. Poliaková. Pýtate sa prečo ? Prijali pozvanie na odovzdávanie cien pre našich víťazov.  

            Hlasovanie, ktoré prebiehalo tajne rozhodlo takto :

            Najkrajšia Lienka MŠ:          

                1. Matúš Sedláček                             115 hlasov

                2. Veronika Galbavá                          100 hlasov

                3. Jakub Dudáš                                  100 hlasov

            Najoriginálnejšia Lienka MŠ:

            1. Alžbetka Palčeková                     68 hlasov
            2. Lucia Habšudová                         68 hlasov
            3. Lucia Sláviková                           68 hlasov

            Všetky ostatné deti, ktoré sa do súťaže zapojili tiež dostali malý darček. Veľké ĎAKUJEM patrí všetkým. O rok sa tešíme na ďalšiu súťaž.

          • Kolobežkové preteky

            5. 6. 2023

            Kolobežkové preteky

            Každoročne  v mesiaci máj sa konajú kolobežkové preteky v materskej škole, na ktoré sa poriadne pripravujeme, ako správni športovci. Kolobežky pripraviť a ide sa.  A už potom len ,,Správny vietor do plachiet“.  Deti si tento deň užili a za výborné výkony si ako odmenu odniesli medaily.  A kto zvíťazil? My všetci predsa:)

          • Svetový deň korytnačiek

            5. 6. 2023

            Svetový deň korytnačiek

            V utorok, 23. mája sme si pripomenuli Svetový deň korytnačiek (The World Turtle Day). Tento deň od roku 2000 (bol po prvýkrát iniciovaný organizáciou American Tortoise Rescue), sa venuje záchrane a ochrane korytnačiek. V duchu tohto pamätného dňa  nám do materskej školy Lucia Sláviková priniesla  na vyučovanie svoju korytnačku. Toto malé zvieratko je chránené a vzácne. Deti so svojimi pani učiteľkami si skúsili ich nakresliť, alebo použiť iné výtvarné techniky. 

          • Deň mlieka v materskej škole

            5. 6. 2023

            Deň mlieka

            Mliečnou cestou sa vybrali aj naši škôlkari pri príležitosti medzinárodného Dňa mlieka. Cieľom aktivity bolo prezentovať mlieko ako dôležitý zdroj výživy, poznávať zdravé potraviny, ktoré sa z mlieka vyrábajú, ozrejmiť na elementárnej úrovni technologický proces výroby a spracovania mliečnych výrobkov, vytvárať pozitívny vzťah k vlastnému zdraviu a zdravej vyváženej strave. Deti sa zabavili pri rôznych zaujímavých aktivitách a súťažiach. Pomocou makety kravičky Terky si vyskúšali dojenie mliečka, triedili obrázky mliečnych výrobkov a ochutnávali rôzne mliečne výrobky. Maľovali, vystrihovali tváre kravičky a súťažili v pití mlieka.  Tento deň sa nám vydaril a deťom sa veľmi páčil. Deti si nielenže rozšírili svoje vedomosti, ale zároveň získali aj nové zručnosti.

          • Plavecký výcvik predškolákov

            5. 6. 2023

            Plavecký výcvik predškolákov

            Plávanie patrí medzi športy, ktoré najviac a najefektívnejšie rozvíjajú základné funkcie ľudského organizmu. Plávanie je šport, ktorý môžeme vykonávať po celý život, dodáva v detstve pocit istoty a bezpečia, upevňuje zdravie, prináša potešenie a príjemne pôsobí na detský organizmus, prospieva obehovému systému, uľahčuje cirkuláciu krvi, zapája celý pohybový aparát, posilňuje dýchacie svaly a zvyšuje kĺbovú pohyblivosť.

            Aj preto je pre deti veľmi prínosný plavecký kurz už v materskej škole. Tento rok sme kurz realizovali na plavárni v Púchove. Deti sa hravou formou zoznamovali s vodným prostredím, s technikou plávania, s bezpečnosťou počas pohybu v bazéne. Vplyvom vzduchu, vody, tepla či chladu si deti otužovali svoje zdravie a zvyšovali odolnosť. Hlavný dôraz sa kládol na individuálny prístup, zohľadňujúci fyzickú zdatnosť, návyky na pohyb vo vodnom prostredí a na individuálne požiadavky dieťaťa.

            Plavecký výcvik mal úspech, naše deti z neho mali radosť a dúfame, že naň budú dlho v dobrom spomínať. Našim naj plavcom Matúšovi Sedláčkovi a Nele Čepákovej blahoželáme za zaplávanie krásnych 30 metrov. Ďakujeme všetkým za spoluprácu, zorganizovanie a finančnú pomoc od vedenia školy na zrealizovanie plaveckého kurzu. Viac vo fotogalérií.

          • ,, Tri prasiatka " - divadlo zo Šuflíka

            4. 6. 2023

            ,,Tri prasiatka “ – divadlo zo Šuflíka

            Klasická rozprávka o troch nepodarených prasiatkach, ktoré sa rozhodnú, že sa vyberú na cesty a skúsia šťastie v šírom svete.  Ako tak putujú rozhodnú sa, že si postavia domčeky. Prvé prasiatko stavia slamený domček, druhé prasiatko drevený a tretie prasiatko murovaný domček.  Ako to celé skončí ? vedia naše deti z materskej školy v Košeci . Deti boli rozprávkou nadšené a tešili za počas jej celého deja.

          • Deň matiek výroba darčekov

            4. 6. 2023

            Deň matiek výroba darčekov

             

            Všetky kvety do rúk mamy skladám ako drahokamy.

            Za jej lásku, plnú nehy, za zelené detské brehy.

            Za jej štedrosť, starosť v hlave, za dni šťastné,

            za dni hravé, za rozprávky nad kolískou,

            za to, že vždy stojí blízko.

            Mamička, prajem Ti všetko najlepšie k tvojmu sviatku.

            Druhá májová nedeľa už tradične patrí všetkým mamkám. Deň matiek je ten správny čas povedať im, ako ich máme radi, čo pre nás znamenajú. Svoju lásku a vďačnosť deti v materskej škole  vyjadrili kreatívnymi nápadmi. Vyrábali, maľovali a písali krásne pozdravy a darčeky aby ich potešili. Deti sa aj takýmto spôsobom chceli poďakovať svojim mamičkám a vyčariť im úsmev na ich tváričkách.

          • Deň matiek v Evanjelickej Diakoni v Košeci

            21. 5. 2023

            Deň matiek v Evanjelickej Diakoni v Košeci

            Deň matiek je výnimočný sviatok materstva, obetavosti a lásky. Je to aj čas kedy by sme mamkám, mali povedať ako ich máme radi a ako veľa pre nás znamenajú. Pri príležitosti Dňa matiek si deti z materskej školy z triedy Včielky pripravili kultúrny program s krásnymi básňami, tancom a potešili  mamičky v diakoni. Na záver ich vystúpenia všetkým klientkam rozdali vlastnoručne vyrobené darčeky na ktorých pracovali všetky detičky materskej školy spolu so svojimi pani učiteľkami.

          • Zážitkové učenie predškolákov

            21. 5. 2023

            Zážitkové učenie predškolákov 

            Naši predškoláci zažili zážitkové vyučovanie čo bolo pre nich naozaj skvelým zážitok.  Deti sa s pani učiteľkami dosýta nasmiali, zaspievali i zahrali.  Ďakujeme za krásne zážitkové predstavenie Petrovi Adamovi . Zážitkové vyučovanie sa stáva novým trendom vo vzdelávaní, preto sme s radosťou privítali možnosť realizovať ZAŽITKOVO  práve v priestoroch našej materskej školy

          • Deň SLNKA

            21. 5. 2023

            DEŇ SLNKA

            Prečo je pre život Slnko také dôležité nám napovie aj slovenské príslovie: „Kam nechodí Slnko, tam chodí lekár“.3.máj je oslavovaný ako deň Slnka, ktorý vyhlásila OSN v rámci programu pre životné prostredie. Slnko je jedno z najdôležitejších prvkov vďaka ktorému funguje svet. Bez neho by sme nemali dostatok energie pre život ani my, ani rastliny, ani živočíchy. Aj my sme si v našej škôlke  pripomenuli dôležitosť Slnka. Aby náš deň bol slnečný, tak sme celý deň venovali Slnku. Tvorili sme rôzne aktivity –  zhotovovali sme slniečka z rôznych materiálov. Naše slniečka sme tvorili s láskou a všetky boli výnimočné. Sami môžete posúdiť vo fotoalbume.

          • Zápis detí do materskej školy pre školský rok 2023/2024

            1. 5. 2023

            ZŠ s MŠ Košeca, Školská ulica 243/1, Košeca  oznamuje, že

            zápis do materskej školy pre školský rok 2023/2024

            sa uskutoční 

            od  22.05.2023 do 26.05.2023

            v čase od 14,00 hod. do 16,00 hod. v budove materskej školy.

             

            Pred zápisom

            1/ Žiadosť o prijatie dieťaťa do MŠ vyplní zákonný zástupca podľa údajov v rodnom liste dieťaťa.

            Tlačivo nájdete tu: Žiadosť - ZIADOST_do_MS_2023-2024.pdf

            2/ Vyplnenú žiadosť potvrdí všeobecný lekár pre deti a dorast.

            Ak ide o dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, zákonný zástupca predloží aj vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie a odporučenie všeobecného lekára pre deti a dorast.

            3/Žiadosť podpíšu obaja zákonní zástupcovia dieťaťa.

            Podpisy oboch zákonných zástupcov sa nevyžadujú ak:

            • jednému z rodičov bol obmedzený alebo pozastavený výkon rodičovských práv (túto skutočnosť je možné preukázať kópiou rozhodnutia súdu),
            • nie je možné získať podpis oboch zákonných zástupcov; v tomto prípade rodič, ktorý žiadosť predkladá, vyplní aj prílohu 1 a odovzdá ju spolu so žiadosťou;

            tlačivo nájdete tu: Príloha 1 - Priloha_1.pdf

            • zákonní zástupcovia sa dohodli, že žiadosť a podania týkajúce sa výchovy a vzdelávania dieťaťa bude podpisovať iba jeden zákonný zástupca dieťaťa a vyplnia písomné vyhlásenie;

            písomné vyhlásenie zákonných zástupcov nájdete tu: Príloha 2 - Priloha_2.pdf

            Všetky potrebné tlačivá sú dostupné aj na webovej stránke www.mskoseca.edupage.org v sekcii Tlačivá.

             

            Spôsob podania žiadosti v čase trvania zápisu

            Vyplnenú a lekárom potvrdenú žiadosť o prijatie dieťaťa v čase trvania zápisu zákonný zástupca môže

            • odovzdať osobne do rúk pracovníka školy (z dôvodu overenia správnosti údajov uvedených v žiadosti prosíme o predloženie rodného listu dieťaťa a občianskych preukazov zákonných zástupcov k nahliadnutiu),
            • doručiť poštou na adresu školy,
            • naskenovať a odoslať na e-mail mskoseca@gmail.com,
            • podať prostredníctvom elektronického podania.

            ***********************************************************************************************

            Kritériá prijímania detí do materskej školy

            Do materskej školy budú prednostne prijaté deti, pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné (deti, ktoré k 31.08.2023 dovŕšia vek 5 rokov).

            V prípade zvýšeného záujmu o prijatie detí do materskej školy bude prednostne prijaté dieťa, ktoré k 31.8.2023 dovŕši vek 3 roky a

            1. ktoré má v ZŠ s MŠ Košeca  súrodenca,
            2. dieťa s trvalým pobytom v obci Košeca podľa postupnosti veku od najstaršieho po najmladšie do naplnenosti kapacity tried.

            Deti, ktoré nedovŕšili vek troch rokov  sa prijímajú iba ak sú vytvorené materiálne a personálne podmienky, ak je voľná kapacita materskej školy a majú osvojené základné hygienické a sebaobslužné návyky.

            ***********************************************************************************************

            Rozhodnutia o prijatí/neprijatí dieťaťa

            Písomné rozhodnutie o prijatí alebo neprijatí dieťaťa odošle riaditeľka ZŠ s MŠ Košeca  zákonným zástupcom najneskôr do 30.06.2023. Rozhodnutie bude doručené do elektronickej schránky zákonného zástupcu cez portál  www.slovensko.sk. Ak rodič nemá elektronickú schránku aktivovanú na doručovanie, rozhodnutie si môže vyzdvihnúť osobne u zástupkyne MŠ.

          • SÚŤAŽ

            25. 4. 2023

            NAJKRAJŠIA    LIENKA    MŠ 

            SÚŤAŽ 

            NAJKRAJŠIA    LIENKA    MŠ 

             

            Milí rodičia, deti navštevujúce MŠ

            vyhlasujeme tretí ročník súťaže na tému: NAJKRAJŠIA LIENKA MŠ

            Tvorivosť a originalitu zhotovených lienok ponechávame na Vás a na vašu originalitu a nápaditosť.

            Ocenené budú všetky deti, ktoré prinesú lienku.  Súčasťou súťaže bude výstava prinesených lienok, kde bude prebiehať anketa pre návštevníkov MŠ , zameraná na hodnotenie najoriginálnejšej a najkrajšej LIENKY.

            Súťaž bude prebiehať od 02.05. 2023 do 11.05. 2023  vyhodnotenie súťaže 18.05. 2023.

          • Predškoláci na potulkách v jarnej prírode

            25. 4. 2023

            Predškoláci na potulkách v jarnej  prírode

            V piatok dňa 21.04. 2023 sme sa s našimi predškolákmi vybrali do jarnej prírody na Kríž nad obcou Košeca.  Deti mali radosť z pobytu v prírode, získali zaujímavé poznatky, kamarátstva atmosféra pri spoločných zážitkoch bola vidieť na detských očkách plné radosti, smiechu a dobrej nálade.  Do materskej školy sa vrátili na chutný obed ktorý pripravili naše pani kuchárky.

          • Deň Zeme

            25. 4. 2023

            Deň Zeme

            Deň Zeme je venovaný našej Zemi, ktorý sa každoročne koná 22. apríla. Máme radi našu planétu Zem, našu krajinu, prostredie v ktorom žijeme a preto nám záleží na čistote a poriadku nášho okolia. Deti prostredníctvom rôznych aktivít spoznávali našu Zem – rozprávali  o prírode, rastlinkách, zvieratkách, overili si svoje schopnosti pri triedení odpadu, spoločnými silami vytvorili plagát našej Zeme. Vyjadrili svoj postoj ako sa správať k prírode. Cieľom tejto aktivity bolo rozvíjať environmentálne povedomie detí tvorivým a hravým spôsobom, chrániť prírodu a starať sa o ňu a tak zveľaďovať životné prostredie. Deň Zeme v materskej škole bol dňom veselej nálady, rôznych hier a pracovných aktivít.

    • Novinky

      Zistite, čo je nové na našej škole
          • ZÁPIS DO MATERSKEJ ŠKOLY

            25. 4. 2024

            ZŠ s MŠ Košeca, Školská ulica 243/1, Košeca  oznamuje, že

            zápis do materskej školy pre školský rok 2024/2025

            sa uskutoční 

            od  13.05.2024 do 15.05.2024

            v čase od 14,00 hod. do 16,00 hod. v budove materskej školy.

            Pred zápisom

            1/ Zákonní zástupcovia vyplnia podľa údajov v rodnom liste dieťaťa a občianskych preukazov

            1. elektronickú prihlášku na webovej stránke materskej školy v sekcii Elektronická prihláška (v hornom menu) alebo
            2. žiadosť o prijatie dieťaťa do MŠ. Tlačivo nájdete tu: Žiadosť.

            2/ Vyplnenú žiadosť potvrdí všeobecný lekár pre deti a dorast.

            Ak ide o dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, zákonný zástupca predloží aj vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie a odporučenie všeobecného lekára pre deti a dorast.

            3/ Žiadosť podpíšu obaja zákonní zástupcovia dieťaťa.

            Podpisy oboch zákonných zástupcov sa nevyžadujú ak:

            • jednému z rodičov bol obmedzený alebo pozastavený výkon rodičovských práv (túto skutočnosť je možné preukázať kópiou rozhodnutia súdu),
            • nie je možné získať podpis oboch zákonných zástupcov; v tomto prípade rodič, ktorý žiadosť predkladá, vyplní aj prílohu 1 a odovzdá ju spolu so žiadosťou; tlačivo nájdete tu: Príloha 1
            • alebo sa zákonní zástupcovia dohodli, že žiadosť a podania týkajúce sa výchovy a vzdelávania dieťaťa bude podpisovať iba jeden zákonný zástupca dieťaťa a vyplnia písomné vyhlásenie;

            písomné vyhlásenie zákonných zástupcov nájdete tu: Príloha 2

            Všetky potrebné tlačivá sú dostupné aj na webovej stránke www.mskoseca.edupage.org v sekcii Tlačivá.

            V čase trvania zápisu

            Vyplnenú a lekárom potvrdenú žiadosť o prijatie dieťaťa v čase trvania zápisu zákonný zástupca môže

            • odovzdať osobne do rúk pracovníka školy (z dôvodu overenia správnosti údajov uvedených v žiadosti prosíme o predloženie rodného listu dieťaťa a občianskych preukazov zákonných zástupcov k nahliadnutiu),
            • doručiť poštou na adresu školy,
            • naskenovať a odoslať na e-mail mskoseca@gmail.com,
            • podať prostredníctvom elektronického podania.

            Kritériá prijímania detí do materskej školy

            Do materskej školy budú prednostne prijaté deti,

            1. pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné (deti, ktoré k 31.08.2024 dovŕšia vek 5 rokov) a následne
            2. deti, ktoré majú právo na prijatie na predprimárne vzdelávanie (t.j.deti, ktoré k 31.08.2024 dovŕšia vek 4 roky).

            V prípade voľnej kapacity a zvýšeného záujmu o prijatie bude prednostne prijaté dieťa, ktoré k 31.8.2024 dovŕši vek 3 roky a má v obci v obci Košeca trvalý pobyt podľa postupnosti veku od najstaršieho po najmladšie do naplnenosti kapacity tried.

            Deti, ktoré nedovŕšili vek troch rokov  sa prijímajú iba ak sú vytvorené materiálne a personálne podmienky, ak je voľná kapacita materskej školy a tieto deti majú osvojené základné hygienické a sebaobslužné návyky.

            Rozhodnutia o prijatí/neprijatí dieťaťa

            Písomné rozhodnutie o prijatí alebo neprijatí dieťaťa odošle riaditeľka ZŠ s MŠ Košeca  zákonným zástupcom najneskôr do 30.06.2024. Rozhodnutie bude doručené do elektronickej schránky zákonného zástupcu cez portál  www.slovensko.sk. Ak rodič nemá elektronickú schránku aktivovanú na doručovanie, rozhodnutie si môže vyzdvihnúť osobne u zástupkyne MŠ.

          • SÚŤAŽ O NAJKRAJŠIU ŽABKU

            12. 4. 2024

             

             

            SÚŤAŽ O NAJKRAJŠIU ŽABKU V MŠ.

            MILÍ RODIČIA, VYROBTE SO SVOJIM DIEŤAŤOM ŽABKU A PRINESTE JU DO MŠ DO 31.5.2024

            7. 6. 2024 V PIATOK VYHODNOTÍME SÚŤAŽ.

            ĎAKUJEM, ŽE SA ZAPOJÍTE A ZVEĽADÍTE INTERIÉR MŠ S VÝROBKAMI VAŠICH A SVOJICH RATOLESTÍ.

            ĎAKUJEME

             

             

             

             

             

          • Oznam

            25. 3. 2024

            Vedenie ZŠ s MŠ Košeca oznamuje zákonným zástupcom, že materská škola bude počas veľkonočných prázdnin v dňoch 28.3.2024 (štvrtok) a 2.4.2024 (v utorok) v prevádzke v obmedzenom režime. Prihlásené  deti budú v spojených triedach.

            Blok A prízemie trieda: Slniečka, Žabky a Včielky

            Blok A poschodie trieda: Lienky, Mravčekovia a Motýle

            Blok B bude zavretý!

             

            Ďakujeme za pochopenie!

             

             

          • Darujte 2% dane

            20. 3. 2024

            Vážení rodičia a priatelia školy,

            pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane.

            Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj naše Rodičovské združenie. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu.

            Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%.

            Finančné prostriedky budú použité na:

            ·  skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu v škole,

            ·  skvalitnenie vybavenia ZŠ s MŠ.

            Ak sa rozhodnete darovať nám 2% zo svojich daní z príjmu, najneskôr  do 26.04. 2024 doručte, prosím, vyplnené Vyhlásenie o poukázaní 2% zaplatenej dane spolu s Potvrdením o zaplatení dane do našej školy alebo do 30.04. 2024 odovzdajte toto vyplnené tlačivo s potvrdením na Daňový úrad.

            Je veľmi dôležité pri darovaní 2% použiť tlačivo, ktoré si stiahnete v linku umiestnenom nižšie.

            Ďakujeme. Vážime si každú jednu pomoc z Vašej strany.

            tlacivo_2__(1).pdf

             

          • ZÁPIS ŽIAKOV DO 1.ROČNÍKA

            14. 3. 2024

            ZŠ s MŠ Košeca, Školská ulica 243/1, Košeca oznamuje, že

            ZÁPIS ŽIAKOV DO 1.ROČNÍKA

            PRE ŠKOLSKÝ ROK 2024/2025

            sa uskutoční v dňoch

            9.4.2024 (utorok)a 10.4.2024(streda)

            v čase od 14,00 do 16,00 hodiny

            v priestoroch základnej školy v Košeci.

             

            Ako treba postupovať?

            1. Pred zápisom v termíne od 1.4.2024  do 9. 4. 2024rodič vyplní elektronickú prihlášku nawebovej stránke školypodľa nasledovného postupu:

            ·         na stránkewww.zskoseca.edupage.skzvoľte v ľavom menu ponuku Elektronická prihláška do ZŠ

            ·         dôsledne a bez chýbvyplňte  údaje v prihláške (podľa rodného listu dieťaťa a OP oboch rodičov)

            ·         vyplnenú prihlášku potvrďte (odošlite)

            ·         odoslanú prihlášku vytlačte a podpísanú oboma zákonnými zástupcami odovzdáte pri zápise poverenému zamestnancovi školy, ktorý overí a skontroluje údaje uvedené v prihláške.

            Link na prihlášku

             

            2. V deň zápisuočakávame budúceho prváčika s rodičom v priestoroch základnej školy.

            Čo treba priniesť?

            ·         Na zápise odovzdáte vyplnenú a vytlačenú prihlášku podpísanú oboma zákonnými zástupcamipoverenému zamestnancovi školy, ktorý vykoná kontrolu údajov.

            ·         Žiadame o predloženie rodného listu dieťaťa a OP oboch rodičovk nahliadnutiu z dôvodu overenia údajovuvedených v prihláške.

            ·         V prípade, že podpísanie prihlášky oboma zákonnými zástupcami nie je možné, podpísanýzákonný zástupca predkladá spolu s prihláškou čestné vyhlásenie, ktoré nájdete na webovej stránke školy v sekcii Tlačivá na stiahnutie/Zápis do 1.ročníka/Príloha 1

            ·         Spolu s vyplnenými tlačivamiodovzdáte poplatok 30,-€na nákup pracovných zošitovpre prváka.

             

            3. Ak Vaše dieťa nedosiahlo školskú zrelosť a chcete oznámiť pokračovanie predprimárneho vzdelávania, vypĺňate Oznámenie o pokračovaní plneniapovinného predprimárneho vzdelávania.Oznámenie je zverejnené v sekcii Tlačivá na stiahnutie. Súčasťouoznámenia sú 3 prílohy:

            a)      písomný súhlas príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie

            b)      písomný súhlas všeobecného lekára pre deti a dorast

            c)       informovaný súhlas zákonného zástupcu.

            Prílohynie je nutné odovzdať v deň zápisu, zákonný zástupca ich môže doručiť aj dodatočne, najneskôr však do 15.júna 2024.

             

            Zároveň dávame do pozornosti ďalšie užitočné informácie pre rodičov, ktoré nájdetena webovej stránke školy v sekcii Informácie pred nástupom do 1. ročníka.

            Tešíme sa na Vás!

          • OZNAM

            14. 2. 2024

             

            OZNAM

            Vedenie ZŠ s MŠ Košeca oznamuje rodičom, že v dňoch od 19.2.2024 do 23.2.2024 ( vrátane ) bude materská škola v prevádzke v obmedzenom  režime z dôvodu nízkeho počtu prihlásených detí. Triedy pre prihlásené deti budú v bloku A, blok B bude v tomto týždni uzavretý.

          • OZNÁMENIE

            23. 11. 2023

            OZNÁMENIE

            Vážení rodičia,

            na základe zisteného nízkeho počtu prihlásených detí a po následnej dohode

            so zriaďovateľom Vám oznamujeme, že

            materská škola bude

            od 27.12.2023 do 5.1.2024 (vrátane)

            z prevádzkových dôvodov zatvorená.

             

            Ďakujeme za pochopenie!

          • POZOR ZMENA

            14. 11. 2023

            Vážení rodičia,

            z dôvodu otvorenia novej nadstavby MŠ dochádza k organizačnej zmene tried v budove MŠ.

            Deti budú od 15.11.2023 (t.j. od stredy) v iných triedach nasledovne:

            1. trieda – Slniečka - blok A - prízemie

            2. trieda – Žabky - blok B - prízemie

            3. trieda – Včielky - blok B - 1. poschodie

            4. trieda – Lienky - blok A - 1. poschodie

            5. trieda – Mravčekovia - blok A - 2. poschodie (nová nadstavba)

            6.trieda – Motýle - blok B - 2. poschodie (nová nadstavba)

            Zároveň otvárame vchody do bloku A a B.

            Žiadame rodičov, aby od 15.11.2023 nevstupovali do MŠ cez jedáleň. Vchod cez jedáleň bude zatvorený.

            Ďakujeme za pochopenie!

          • OZNÁMENIE

            13. 10. 2023

            Vážení rodičia,

            dovoľujeme si Vám oznámiť, že dňa 20.10.2023 bude nadstavba materskej školy zo strany zhotoviteľa protokolárne odovzdaná zriaďovateľovi. Zo strany školy i zo strany zriaďovateľa sú aktuálne uskutočňované potrebné legislatívne a personálne úkony, aby mohli byť nové priestory spustené do užívania a plnej prevádzky na začiatku mesiaca november. O presnom termíne Vás budeme včas informovať.

            Ďakujeme za pochopenie!

          • UKONČENIE ŠKOLSKÉHO ROKA 2022/2023

            13. 7. 2023

            Prázdninové želanie

            Milí deti, prajeme Vám krásne prežitie letných prázdnin. Oddýchnite si, zažite mnoho zážitkov a hlavne nech sa všetci spolu stretneme v septembri. 

            Milí rodičia, ďakujeme Vám za spoluprácu s školskom roku 2022/2023. Prajeme Vám, aby ste si dobre oddýchli, načerpali novú silu a energiu, spoznali veľa zaujímavých miest a vecí na našej krásnej planéte s Vašimi ratolesťami. 

            Milé kolegyne, ďakujem Vám za vašu obetavú prácu, počas celého uplynulého školského roka a zároveň Vám prajem veľa tvorivosti a dobrých nápadov pri príprave toho nadchádzajúceho.  Príjemné prežitie dovolenkového času s tými, ktorí sú vám blízki. 

             

            Tešíme sa na Vás v školskom roku 2023/ 2024.

            Kolektív MŠ

             

          • Rozlúčka s predškolákmi

            13. 7. 2023

            lúčenie predškolákov z triedy MOTÝLE 

            Rozlúčka s predškolákmi

             

            Dovidenia milá škôlka, my už nie sme malí.
            Preč sú chvíle, keď sme všetci poobede spali.
            Nesmiete sa na nás hnevať, nás už čaká škola.
            Utekajme, veď nás leto volá !

            Čas neúprosne letí vpred a nastal opäť koniec školského roka a čas rozlúčky s predškolákmi, ktorí opustia MŠ a v septembri nastúpia do prvého ročníka ZŠ. Dňa 29.6.2023 sa budúci prváci rozlúčili so sladkým životom v materskej škole s kamarátmi z nižších tried s pani učiteľkami a pani kuchárkami , upratovačkami.  Sladké občerstvenie a tanečná zábava vládla celý deň v našej materskej škole.  Naši už budúci prváci zažili nezabudnuteľné dopoludnie, ktorým sa pre ne končí čas " iba hrania" a začína čas učenia a zodpovednosti za svoje dosiahnuté vedomosti a zručnosti.

            lúčenie predškolákov z triedy LIENKY 

            veľa úspechov v škole prajú pani učiteľky Katarína Sieklová, Monika Staňová, Eva Körmendyová a Katarína Rafajová 

          • Čarovný večer predškolákov

            13. 7. 2023

            Začíname - jazda na koni Samkovi - ďakujeme pani Srvátková. 

            Čarovný večer predškolákov

             

            Tradíciou v našej materskej škole je to , že predškoláci vždy posledný piatok v mesiaci teda 23.06. 2023 si užili čarovný večer. Akcia bola pripravená pre všetkých predškolákov, ktorí  trávili svoj deň v priestoroch našej materskej školy až do samej tmy. Počas celého dňa deti zábavou  sprevádzal DJ Duški spolu s Vladom Jáňom.  Skákacie hrady zostali aj na večer v MŠ, kde sa mohli deti vyšantiť.  Jazdou na koni im spríjemnila čas pani Srvátková.  O chutné jedlo sa postarali pani kuchárky Mirka a Janka.  A zo srdca chcem poďakovať našim deviatakom Matúšovi, Paľovi, Lenke, Kike, Sebastiánovi a Terezke, že pripravili pre deti súťaže, zabávali, šantili naháňali hrali futbal.  Veď sami môžete vidieť na fotkách, že tento deň bol pre všetkých úplne super.  Okrem iného sme púšťali aj balóny pre šťastie,  pripravené tvorivé dielne , každý si vytetoval tetovačku dokonca ,  boli sme aj na zmrzline a náš večer bol ukončený hľadaním pokladu po areáli materskej školy a samozrejme diskotékou.  Touto cestou by som sa chcela poďakovať našej pani riaditeľke PaedDr. Poliakovej  celému zboru pedagógov, že toto všetko obetavo zorganizovali a s láskou pripravili, pani upratovačkám  a tímu, ktorý všetko musel vrátiť do pôvodného stavu.  Pani kuchárkam , ktoré vedia čo naše detičky radi jedia.  Veľké ďakujem. Deti  považovali tento deň  za najlepší a decibely hluku  boli na historickom maxime  v tento čarovný večer. Ďakujeme ešte raz.

            šantenie na skákacích hradoch 

            súťažime 

            púšťame balóny pre šťastie 

            ani chvíľa odychu náš tím deviatákov nám nedal ani chvíľu odychu 

            takto sa o náš starali kucharky Miruška a Janka 

            na pamiatku, každý s tetovačkou 

            tvorivé dielne - výroba tabuliek so svojím menom a po ťažkej práci studenné osvieženie na zmrzline 

            diskotéka 

            vytúžené hľadanie pokladu a na záver sme si zakričali „dovidenia škôlka ďakujeme za všetko bolo tu SUPER “

          • Záplava skákacích hradov v materskej škole v Košeci

            13. 7. 2023

            Záplava skákacích hradov v materskej škole  v Košeci

            Veľké prekvapenie čakalo pre deti materskej školy dňa 23.06. 2023, kde boli pre ne pripravené skákacie hrady.  Ďakujeme hlavne naším sponzorom starostovi  obce p. Brtáňovi, rodičom našich detí  p. Klíma, p. Sedláček ( 4.A ) , p. Sedláček ( 4.B ), p. Mikula, p. Hajaš, p. Jáňa, p. Siran, pani Síčová, pani Dideková, p. Stach, pani Orsaghová, p. Slivka, pani Hrobárová dúfam, že sme na nikoho nezabudli a ak áno touto cestou, by sme sa Vám chceli ospravedlniť .  Milí rodičia ďakujeme Vám , že ste pripravili krásny deň plný zábavy, šantenia a smiechu pre všetky detičky materskej školy. Veríme, že na krásny zážitok budú spomínať dlho.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Bytovky 490, Košeca
      • 042/4468236
      • Bytovky 490, 018 64 Košeca 018 64 Košeca Slovakia
      • 36124656
      • 2021605366
    • Prihlásenie