• Divadlo Lienka - " Kocúr v čižmách".

            15. 9. 2022

            Divadlo Lienka ,, Kocúr v čižmách,,

            Hneď na začiatku školského roka dňa 14.09. 2022 nám prišlo zahrať Divadlo Lienka krásnu rozprávku "O kocúrovi v čižmách". Rozprávku hrali s veľkými bábkami, ktoré sú vystrúhané z lipového dreva. Všetkým sa nám veľmi páčilo a detičky boli nadšené, že si mohli tieto bábky aj chytiť. Ďakujeme divadielku za super predstavenie 

          • Čo máme nové v materskej škole Košeca?

            15. 9. 2022

            Čo máme nové v materskej škole Košeca?

            Dňa 08.09. 2022 pribudlo v areáli materskej školy nové prekvapenie pre deti:  rebrík a nové hojačky. Prvky ihriska sú zhotovené z kvalitného materiálu a spĺňajú všetky bezpečnostné normy verejných a školských ihrísk stanovené zákonom. Ďakujeme firme ,, Veríme v zábavu,, za namontovanie. Zároveň prosíme návštevníkov areálu materskej školy, aby nám neničili prvky, ktoré máme v areáli. Prosíme Vás, keď navštívite ihrisko, alebo pieskovisko, poprípade altánok nenechávajte za sebou neporiadok. Ďakujeme veľmi pekne. 

             

          • Priestory MŠ

            15. 9. 2022

            Priestor MŠ v Košeci 

            Privítanie v novom  školskom roku 2022/2023 čakalo deťi aj vo vnútorných priestoroch materskej školy Košeca. Všetko krásne vyzdobené a prichystané pre detičky. Priestory jednotlivých tried si môžete pozrieť vo fotoalbume pod symbolom každej triedy. Počas školského roka budete informovaný aj o tom čo vaše deti tvoria s pani učiteľkami.  Milí rodičia, keď Vám povie vaše dieťa, že v školke dnes nič nerobili tak to určite nie je pravda. Naše fotoalbumy budú toho dôkazom.  Tešíme sa  na Vás a veríme, že tento rok bude pre každého super  rok. 

          • OZNAM

            2. 9. 2022

            OZNAM

             

            Vedenie ZŠ s MŠ Košeca so súhlasom zriaďovateľa oznamuje zákonným zástupcom detí, ktoré navštevujú materskú školu, že materská škola bude dňa 02.09. 2022 ZATVORENÁ. Dôvodom zatvorenia je nízky záujem rodičov o návštevu škôlky.

            Ďakujeme za pochopenie.

          • Rozlúčka 4. B triedy Motýle

            2. 9. 2022

            Rozlúčka 4. B triedy Motýle

             

            Každý rok prídu deti,

            Každý rok deti odýdu.

            A tak je to dookola.

             

            A každý rok sa s deťmi – predškolákmi lúčime Dovidenia škôlka milá, z nás už budú veľkí žiaci, naučia sa školskej práci. Dovidenia hračky, kamaráti, pani učiteľky, tety kuchárky a tety upratovačky. My už sa tešíme do školy.

            Posledné spoločné objatie stými, s ktorými trávili dlhý čas v materskej škole. Ťažké bývajú chvíle lúčenia, slzám sa sotva niekto ubráni, ale život je už taký – čas plynie a vždy prináša niečo nové. Ďakujeme rodičom z triedy motýle za celý školský rok  robili , taktiež sa každú pomoc ochotu , ale aj za krásne pohostenie, ktoré pre nich pripravili. Všetkým budúcim prváčikom prajeme vykročenie tou správnou nohou a úspešný začiatok prváckeho života.

          • Rozlúčka 4.A triedy Lienky

            2. 9. 2022

            Rozlúčka 4.A triedy Lienky

             

            Čas neúprosne letí vpred a nastal opäť koniec školského roka 2021/2022 a čas rozlúčky s predškolákmi, ktorí opustia MŠ a v septembri nastúpia do prvého ročníka ZŠ.  Naši predškoláci zo 4:A triedy Lienky pod vedením pani učiteliek Majky a Maťky sa rozlúčili so svojimi kamarátmi väčšími i menšími. Rodičia pre deti zabezpečili sladké občerstvenie vo forme prekrásnej torty, koláčikov a niečoho slaného pod zub. Naši už budúci žiaci zažili nezabudnuteľné popoludnie, ktorým sa pre ne končí čas,, iba hrania,, a začína čas učenia a zodpovednosti za svoje dosiahnuté vedomosti a zručnosti.

            Tak veľa šťastia budúci prváci.......1.A trieda.

          • Čarovný večer predškolákov v materskej škole

            2. 9. 2022

            Čarovný večer predškolákov v materskej škole

             

            Aj tento rok predškoláci dňa 24.06. 2022 strávili čarovný večer v materskej škole len s baterkou a bohatým programom. Tradície sú už súčasťou tejto škôlky a k nim patrí aj večer v materskej škole. Pre deti bol pripravený bohatý program . Jazda na koni s ktorým prišla pani Srvátková za čo jej veľmi pekne ďakujeme. Deti si vypustili aj balóny a každý si  mal pri tom niečo priať. Okrem iného si deviataci pripravili pre deti súťaživé hry, ktoré u deti preverili súťaživosť rýchlosť, obratnosť a v neposlednej rade aj schopnosť prijať prehru. Pokračovala večera o ktorú sa postarali tety kuchárky a zábava pokračovala ďalej spolu s našim DJ. Obom DJ Dušanovi Belianovi a Vladimírovi Jáňovi veľmi ďakujeme za super zábavu.  Pani učiteľky  pre deti pripravili aj niečo kreatívne , servítkovou technikou si mohli urobiť kamienok pre šťastie, alebo na pamiatku dať si tetovačku.  Záverom nášho čarovného večere bola svetelná baterková šou, ktorá sa deťom veľmi páčila. Každé dieťa si našlo svoj poklad v ktorom boli ceruzky, peračníky, fľaše, prívesky na kľúče, sladkosti a ovocie. Týmto by som chcela znova poďakovať rade rodičov a spoločnosti kaufland.  Naraz sa blížilo ku koncu nášho večera a posledné pesničky od DJ roztancovali aj rodičov a zábava pokračovala ešte o niečo dlhšie, ako sme plánovali.  Najkrajším potešením pre všetky pani učiteľky bolo, keď deti pri odchode nahlas vyslovovali ...,, ja sa tak teším, to je môj najkrajší deň.“  Dúfame a veríme, že na nás nikdy nezabudnú a budú mať na čo spomínať.

             

             

          • Záplava skákacích hradov v MŠ

            1. 9. 2022

            Záplava skákacích hradov v materskej škole

             

            Deti sa vyšantili na skákacích hradoch, ktoré nám zabezpečili sponzori materskej školy. Touto cestou by sme sa radi poďakovali pánovi Slivkovi, Čepákovi, Sedláčkovi M., Habšudovi, Mikulovi, Ostrovskému, Didekovi, Hajašovi,  pani Ondrejcovej a pánovi starostovi Brtáňovi.  Ak sme na niekoho zabudli prepáčte, ale aj tak Vám v mene všetkých detičiek materskej školy vyslovujeme veľké ďakujeme. Deti boli v nemom úžase všetky hrady sa im veľmi páčili a nevedeli na ktorý skôr. Veríme a dúfame, že aj v novom školskom roku sa znova nájdu super rodičia a sponzori . Radosť deti, úsmev na tvárach a hlavne ich spomienky na materskú školu sú tie naj. Ďakujeme

          • Sokoliari v MŠ

            29. 8. 2022

            Sokoliari v MŠ

             

            Zážitok, ktorý sa tak často nezažíva, prežili naše deti v materskej škole v Košeci , keď k nám zavítal sokoliar. Predstavil nám nádherných dravcov – sovu patagónsku, plamienku driemavú, výra skalného, sokola rároha, myšiaka lesného i štvorfarebného. Predviedol deťom umenie sokoliarstva, porozprával o tom, koľko trpezlivosti, rešpektu a poznanie  povahy dravcov musí sokoliar vynaložiť, keď chce dravca vycvičiť. O tom, že je majstrom svojho umenia dokázal pri predvádzaní týchto vzácnych vtákov a jeho úsilie deti odmenili veľkým potleskom. V rámci environmentálnej výchovy sa deti oboznámili nielen s dravcami, ale aj s ich spôsobom života a potravy. Deti mali možnosť vidieť letové schopnosti týchto dravcov, ale aj priamu ukážku lovu jastraba, ktorý preletel nad našou MŠ. Deťom sa veľmi páčilo, že mali možnosť tieto dravce aj pohladiť či podržať v špeciálnych rukaviciach. Prikladáme zopár fotografií z akcie.

          • Pojazdná minifarmička v MŠ

            29. 8. 2022

            Pojazdná minifarmička v MŠ

            Farmár Paľko zavítal do našej materskej školy v Košeci už druhý krát. Prezradil čím krmí miniponíka, kozičky či ovečky, ako žijú kačky a zajačiky a ako sa stará o húsky a aj zaujímavosti, ktoré deti doteraz nevedeli. Ukázal ako vyzerá jačmeň či fazuľka, kde sa tvorí kozie mliečko a ako sa volá mláďatko sliepočky. Deti mali jedinečnú možnosť spoznať život zvieratiek z naozajstnej blízkosti. Deťom sa snažil priblížiť čo najvernejšie prácu farmára a najmä chov hospodárskych zvierat ukážkami zvierat a zážitkovou prednáškou.  V našej materskej škole sa snažíme, aby deti spoznali život farmára a zvieratiek nielen z obrázkov v knihách, ale aj v reálnom živote. Ďakujeme Paľko.

          • Boli sme na zmrzline v Ilave

            29. 8. 2022

            Výlet na zmrzlinu do Ilavy

            Posledné týždne v našej materskej škole sú plné radosti, slniečka, výletov, detského smiechu. Aj v tento deň nám bolo super deti z tried Motýle, Lienky a Včielky sa vybrali na zmrzlinu do Ilavy. Nie autobusom, ale pekne si to prešli pešo.  Cesta pre ne nebola ťažká, lebo naše deti radia chodia a to je aj vidieť, že cesta nám dlho netrvala.  Studené letné osvieženie  sme si všetci vychutnali a šup naspäť do škôlky.

          • Turistická vychádzka k Mlynčekom v obci Košeca

            29. 8. 2022

            Turistická vychádzka k Mlynčekom v obci Košeca

             

            V rámci témy Les a jeho tajomstvá sa deti z troch tried materskej školy v Košeci vybrali na turistickú vychádzku, počas ktorej spoznávali krásy okolitej prírody. Deti počas vychádzky pozorovali prírodu, počúvali zvuky z lesa, spev vtákov a mnoho iných javov ktoré nám príroda a les ponúka. Naším cieľom bolo prísť až k mlynčekom , kde sme pozorovali žblnkotanie potôčika.  Po malom občerstvení  si deti užili pobyt  prírode , zbieraním lesných plodov, šišiek a pozorovali strniskového koníka. Energiu  na spiatočnú cestu do materskej školy načerpali objímaním stromov a do pochodu si pekne zaspievali. Z tejto krásnej slnečnej vychádzky sa deti vrátili s úsmevom na tvári a s novými zážitkami.

          • Výlet u sv. Huberta - poľovnícky revír

            29. 8. 2022

            Výlet u sv. Huberta – poľovnícky revír

             

            Deti z 3 tried materskej školy sa vybrali na výlet ku sv. Hubertovi na poľovnícky revír.  Zaujímavosťou tohto výletu bolo hlavne člnkovanie, ktoré absolvovalo každé dieťa ktoré malo odvahu. Síce počasie bolo bez slniečka, ale zato sme si ho aj tak užili. Deti sa mohli zahrať na pieskovisku, preliezkach, zahrať futbal  ale najväčší zážitok bolo kŕmenie rýb.  Ako nám bolo dobre si môžete pozrieť vo fotoalbume.

          • Návšteva u PZ Kyjovník Košeca

            28. 8. 2022

            Návšteva v PZ Kyjovník Košeca

            Deti z predškolských tried sa vybrali na poľovnícku chatu, aby navštívili poľovníkov z poľovného združenia Kyjovník Košeca. Za obcou smerom na salaš na poľovníckej chate nás čakali ujovia poľovníci.  Krásnym pútavým rozprávaním a zaujímavými rekvizitami priblížili túto krásnu a užitočnú prácu. Deti sa dozvedeli, ako sa poľovníci o zvieratá celoročne starajú a dokonca či už sa stretli aj s medveďom.  Ďakujeme členom PZ Kyjovník za pozvanie, poučný rozhovor, aj za prinesené sladkosti deťom.

          • Cesta do praveku - MDD

            28. 8. 2022

            Cesta do praveku MDD

            Dňa 03.06. 2022 deti z materskej školy oslávili medzinárodný deň detí  na tému ,, Cesta do praveku ,,. Tento deň bol predovšetkým venovaný ich sviatku. Museli zdolať niekoľko ťažkých ciest prejsť jaskyňou, hodiť dinosaurovi obruč na roh, zahrať sa na archeológov a hľadať pozostatky kostí, ale nájsť aj dinosaurie vajce plné maškŕt.  V prvom rade by sme chceli poďakovať firme Kaufland za sponzorský dar , rade rodičov a iným sponzorom ktorý urobili naším a vašim deťom ten najkrajší deň. Video a fotky z nášho dňa môžete vidieť aj na https://impulz.press/aktuality/materska-skola-v-koseci-v-znameni-usmevnej-cesty-do-prveku/.

          • Predškoláci na Hrade Košeca

            28. 8. 2022

            Predškoláci na Hrade Košeca 

            Dnes už len zvyšky metrových múrov a zopár skál mohli deti z materskej školy z Košece vidieť , keď sa vybrali na Hrad Košeca. Dá sa povedať, že tento kopec, kde kedysi hrad stál deti vybehli ako srnky. Mohli vidieť, krásne výhľady na Strážovské vrchy, Vápeč, Sokol, ale hlavne videli hrad Vršatec na ktorom už boli. Hneď konštatovali, že hrad Vršatec je krajší ako Košecký. Ale nič to aj tak boli veľmi šťastné hlavne preto, že každý kto vyšiel na hrad Košeca dostal diplom. S nadšenými diplomami utekali na lúku, kde sme si urobili piknik

          • Včely v škôlke

            28. 8. 2022

            Včely v škôlke

             

            Náučno – zážitkové stretnutie so včelárom pánom Jankovičom. Deťom rozprával  o živote a význame včielok o včelích produktoch o  práci včelára. Na ukážku deťom priniesol  aj uzavretý pozorovací úľ a niekoľko včelárskych pomôcok.  Deti mali možnosť ochutnať  aj  pravý slovenský  med na čerstvom  chlebíku. Veľmi nás prekvapila aj návšteva pána  starostu Brtáňa za čo mu veľmi ďakujeme.

    • Novinky

      Zistite, čo je nové na našej škole
          • ZÁPIS DO MATERSKEJ ŠKOLY

            25. 4. 2024

            ZŠ s MŠ Košeca, Školská ulica 243/1, Košeca  oznamuje, že

            zápis do materskej školy pre školský rok 2024/2025

            sa uskutoční 

            od  13.05.2024 do 15.05.2024

            v čase od 14,00 hod. do 16,00 hod. v budove materskej školy.

            Pred zápisom

            1/ Zákonní zástupcovia vyplnia podľa údajov v rodnom liste dieťaťa a občianskych preukazov

            1. elektronickú prihlášku na webovej stránke materskej školy v sekcii Elektronická prihláška (v hornom menu) alebo
            2. žiadosť o prijatie dieťaťa do MŠ. Tlačivo nájdete tu: Žiadosť.

            2/ Vyplnenú žiadosť potvrdí všeobecný lekár pre deti a dorast.

            Ak ide o dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, zákonný zástupca predloží aj vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie a odporučenie všeobecného lekára pre deti a dorast.

            3/ Žiadosť podpíšu obaja zákonní zástupcovia dieťaťa.

            Podpisy oboch zákonných zástupcov sa nevyžadujú ak:

            • jednému z rodičov bol obmedzený alebo pozastavený výkon rodičovských práv (túto skutočnosť je možné preukázať kópiou rozhodnutia súdu),
            • nie je možné získať podpis oboch zákonných zástupcov; v tomto prípade rodič, ktorý žiadosť predkladá, vyplní aj prílohu 1 a odovzdá ju spolu so žiadosťou; tlačivo nájdete tu: Príloha 1
            • alebo sa zákonní zástupcovia dohodli, že žiadosť a podania týkajúce sa výchovy a vzdelávania dieťaťa bude podpisovať iba jeden zákonný zástupca dieťaťa a vyplnia písomné vyhlásenie;

            písomné vyhlásenie zákonných zástupcov nájdete tu: Príloha 2

            Všetky potrebné tlačivá sú dostupné aj na webovej stránke www.mskoseca.edupage.org v sekcii Tlačivá.

            V čase trvania zápisu

            Vyplnenú a lekárom potvrdenú žiadosť o prijatie dieťaťa v čase trvania zápisu zákonný zástupca môže

            • odovzdať osobne do rúk pracovníka školy (z dôvodu overenia správnosti údajov uvedených v žiadosti prosíme o predloženie rodného listu dieťaťa a občianskych preukazov zákonných zástupcov k nahliadnutiu),
            • doručiť poštou na adresu školy,
            • naskenovať a odoslať na e-mail mskoseca@gmail.com,
            • podať prostredníctvom elektronického podania.

            Kritériá prijímania detí do materskej školy

            Do materskej školy budú prednostne prijaté deti,

            1. pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné (deti, ktoré k 31.08.2024 dovŕšia vek 5 rokov) a následne
            2. deti, ktoré majú právo na prijatie na predprimárne vzdelávanie (t.j.deti, ktoré k 31.08.2024 dovŕšia vek 4 roky).

            V prípade voľnej kapacity a zvýšeného záujmu o prijatie bude prednostne prijaté dieťa, ktoré k 31.8.2024 dovŕši vek 3 roky a má v obci v obci Košeca trvalý pobyt podľa postupnosti veku od najstaršieho po najmladšie do naplnenosti kapacity tried.

            Deti, ktoré nedovŕšili vek troch rokov  sa prijímajú iba ak sú vytvorené materiálne a personálne podmienky, ak je voľná kapacita materskej školy a tieto deti majú osvojené základné hygienické a sebaobslužné návyky.

            Rozhodnutia o prijatí/neprijatí dieťaťa

            Písomné rozhodnutie o prijatí alebo neprijatí dieťaťa odošle riaditeľka ZŠ s MŠ Košeca  zákonným zástupcom najneskôr do 30.06.2024. Rozhodnutie bude doručené do elektronickej schránky zákonného zástupcu cez portál  www.slovensko.sk. Ak rodič nemá elektronickú schránku aktivovanú na doručovanie, rozhodnutie si môže vyzdvihnúť osobne u zástupkyne MŠ.

          • SÚŤAŽ O NAJKRAJŠIU ŽABKU

            12. 4. 2024

             

             

            SÚŤAŽ O NAJKRAJŠIU ŽABKU V MŠ.

            MILÍ RODIČIA, VYROBTE SO SVOJIM DIEŤAŤOM ŽABKU A PRINESTE JU DO MŠ DO 31.5.2024

            7. 6. 2024 V PIATOK VYHODNOTÍME SÚŤAŽ.

            ĎAKUJEM, ŽE SA ZAPOJÍTE A ZVEĽADÍTE INTERIÉR MŠ S VÝROBKAMI VAŠICH A SVOJICH RATOLESTÍ.

            ĎAKUJEME

             

             

             

             

             

          • Oznam

            25. 3. 2024

            Vedenie ZŠ s MŠ Košeca oznamuje zákonným zástupcom, že materská škola bude počas veľkonočných prázdnin v dňoch 28.3.2024 (štvrtok) a 2.4.2024 (v utorok) v prevádzke v obmedzenom režime. Prihlásené  deti budú v spojených triedach.

            Blok A prízemie trieda: Slniečka, Žabky a Včielky

            Blok A poschodie trieda: Lienky, Mravčekovia a Motýle

            Blok B bude zavretý!

             

            Ďakujeme za pochopenie!

             

             

          • Darujte 2% dane

            20. 3. 2024

            Vážení rodičia a priatelia školy,

            pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane.

            Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj naše Rodičovské združenie. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu.

            Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%.

            Finančné prostriedky budú použité na:

            ·  skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu v škole,

            ·  skvalitnenie vybavenia ZŠ s MŠ.

            Ak sa rozhodnete darovať nám 2% zo svojich daní z príjmu, najneskôr  do 26.04. 2024 doručte, prosím, vyplnené Vyhlásenie o poukázaní 2% zaplatenej dane spolu s Potvrdením o zaplatení dane do našej školy alebo do 30.04. 2024 odovzdajte toto vyplnené tlačivo s potvrdením na Daňový úrad.

            Je veľmi dôležité pri darovaní 2% použiť tlačivo, ktoré si stiahnete v linku umiestnenom nižšie.

            Ďakujeme. Vážime si každú jednu pomoc z Vašej strany.

            tlacivo_2__(1).pdf

             

          • ZÁPIS ŽIAKOV DO 1.ROČNÍKA

            14. 3. 2024

            ZŠ s MŠ Košeca, Školská ulica 243/1, Košeca oznamuje, že

            ZÁPIS ŽIAKOV DO 1.ROČNÍKA

            PRE ŠKOLSKÝ ROK 2024/2025

            sa uskutoční v dňoch

            9.4.2024 (utorok)a 10.4.2024(streda)

            v čase od 14,00 do 16,00 hodiny

            v priestoroch základnej školy v Košeci.

             

            Ako treba postupovať?

            1. Pred zápisom v termíne od 1.4.2024  do 9. 4. 2024rodič vyplní elektronickú prihlášku nawebovej stránke školypodľa nasledovného postupu:

            ·         na stránkewww.zskoseca.edupage.skzvoľte v ľavom menu ponuku Elektronická prihláška do ZŠ

            ·         dôsledne a bez chýbvyplňte  údaje v prihláške (podľa rodného listu dieťaťa a OP oboch rodičov)

            ·         vyplnenú prihlášku potvrďte (odošlite)

            ·         odoslanú prihlášku vytlačte a podpísanú oboma zákonnými zástupcami odovzdáte pri zápise poverenému zamestnancovi školy, ktorý overí a skontroluje údaje uvedené v prihláške.

            Link na prihlášku

             

            2. V deň zápisuočakávame budúceho prváčika s rodičom v priestoroch základnej školy.

            Čo treba priniesť?

            ·         Na zápise odovzdáte vyplnenú a vytlačenú prihlášku podpísanú oboma zákonnými zástupcamipoverenému zamestnancovi školy, ktorý vykoná kontrolu údajov.

            ·         Žiadame o predloženie rodného listu dieťaťa a OP oboch rodičovk nahliadnutiu z dôvodu overenia údajovuvedených v prihláške.

            ·         V prípade, že podpísanie prihlášky oboma zákonnými zástupcami nie je možné, podpísanýzákonný zástupca predkladá spolu s prihláškou čestné vyhlásenie, ktoré nájdete na webovej stránke školy v sekcii Tlačivá na stiahnutie/Zápis do 1.ročníka/Príloha 1

            ·         Spolu s vyplnenými tlačivamiodovzdáte poplatok 30,-€na nákup pracovných zošitovpre prváka.

             

            3. Ak Vaše dieťa nedosiahlo školskú zrelosť a chcete oznámiť pokračovanie predprimárneho vzdelávania, vypĺňate Oznámenie o pokračovaní plneniapovinného predprimárneho vzdelávania.Oznámenie je zverejnené v sekcii Tlačivá na stiahnutie. Súčasťouoznámenia sú 3 prílohy:

            a)      písomný súhlas príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie

            b)      písomný súhlas všeobecného lekára pre deti a dorast

            c)       informovaný súhlas zákonného zástupcu.

            Prílohynie je nutné odovzdať v deň zápisu, zákonný zástupca ich môže doručiť aj dodatočne, najneskôr však do 15.júna 2024.

             

            Zároveň dávame do pozornosti ďalšie užitočné informácie pre rodičov, ktoré nájdetena webovej stránke školy v sekcii Informácie pred nástupom do 1. ročníka.

            Tešíme sa na Vás!

          • OZNAM

            14. 2. 2024

             

            OZNAM

            Vedenie ZŠ s MŠ Košeca oznamuje rodičom, že v dňoch od 19.2.2024 do 23.2.2024 ( vrátane ) bude materská škola v prevádzke v obmedzenom  režime z dôvodu nízkeho počtu prihlásených detí. Triedy pre prihlásené deti budú v bloku A, blok B bude v tomto týždni uzavretý.

          • OZNÁMENIE

            23. 11. 2023

            OZNÁMENIE

            Vážení rodičia,

            na základe zisteného nízkeho počtu prihlásených detí a po následnej dohode

            so zriaďovateľom Vám oznamujeme, že

            materská škola bude

            od 27.12.2023 do 5.1.2024 (vrátane)

            z prevádzkových dôvodov zatvorená.

             

            Ďakujeme za pochopenie!

          • POZOR ZMENA

            14. 11. 2023

            Vážení rodičia,

            z dôvodu otvorenia novej nadstavby MŠ dochádza k organizačnej zmene tried v budove MŠ.

            Deti budú od 15.11.2023 (t.j. od stredy) v iných triedach nasledovne:

            1. trieda – Slniečka - blok A - prízemie

            2. trieda – Žabky - blok B - prízemie

            3. trieda – Včielky - blok B - 1. poschodie

            4. trieda – Lienky - blok A - 1. poschodie

            5. trieda – Mravčekovia - blok A - 2. poschodie (nová nadstavba)

            6.trieda – Motýle - blok B - 2. poschodie (nová nadstavba)

            Zároveň otvárame vchody do bloku A a B.

            Žiadame rodičov, aby od 15.11.2023 nevstupovali do MŠ cez jedáleň. Vchod cez jedáleň bude zatvorený.

            Ďakujeme za pochopenie!

          • OZNÁMENIE

            13. 10. 2023

            Vážení rodičia,

            dovoľujeme si Vám oznámiť, že dňa 20.10.2023 bude nadstavba materskej školy zo strany zhotoviteľa protokolárne odovzdaná zriaďovateľovi. Zo strany školy i zo strany zriaďovateľa sú aktuálne uskutočňované potrebné legislatívne a personálne úkony, aby mohli byť nové priestory spustené do užívania a plnej prevádzky na začiatku mesiaca november. O presnom termíne Vás budeme včas informovať.

            Ďakujeme za pochopenie!

          • UKONČENIE ŠKOLSKÉHO ROKA 2022/2023

            13. 7. 2023

            Prázdninové želanie

            Milí deti, prajeme Vám krásne prežitie letných prázdnin. Oddýchnite si, zažite mnoho zážitkov a hlavne nech sa všetci spolu stretneme v septembri. 

            Milí rodičia, ďakujeme Vám za spoluprácu s školskom roku 2022/2023. Prajeme Vám, aby ste si dobre oddýchli, načerpali novú silu a energiu, spoznali veľa zaujímavých miest a vecí na našej krásnej planéte s Vašimi ratolesťami. 

            Milé kolegyne, ďakujem Vám za vašu obetavú prácu, počas celého uplynulého školského roka a zároveň Vám prajem veľa tvorivosti a dobrých nápadov pri príprave toho nadchádzajúceho.  Príjemné prežitie dovolenkového času s tými, ktorí sú vám blízki. 

             

            Tešíme sa na Vás v školskom roku 2023/ 2024.

            Kolektív MŠ

             

          • Rozlúčka s predškolákmi

            13. 7. 2023

            lúčenie predškolákov z triedy MOTÝLE 

            Rozlúčka s predškolákmi

             

            Dovidenia milá škôlka, my už nie sme malí.
            Preč sú chvíle, keď sme všetci poobede spali.
            Nesmiete sa na nás hnevať, nás už čaká škola.
            Utekajme, veď nás leto volá !

            Čas neúprosne letí vpred a nastal opäť koniec školského roka a čas rozlúčky s predškolákmi, ktorí opustia MŠ a v septembri nastúpia do prvého ročníka ZŠ. Dňa 29.6.2023 sa budúci prváci rozlúčili so sladkým životom v materskej škole s kamarátmi z nižších tried s pani učiteľkami a pani kuchárkami , upratovačkami.  Sladké občerstvenie a tanečná zábava vládla celý deň v našej materskej škole.  Naši už budúci prváci zažili nezabudnuteľné dopoludnie, ktorým sa pre ne končí čas " iba hrania" a začína čas učenia a zodpovednosti za svoje dosiahnuté vedomosti a zručnosti.

            lúčenie predškolákov z triedy LIENKY 

            veľa úspechov v škole prajú pani učiteľky Katarína Sieklová, Monika Staňová, Eva Körmendyová a Katarína Rafajová 

          • Čarovný večer predškolákov

            13. 7. 2023

            Začíname - jazda na koni Samkovi - ďakujeme pani Srvátková. 

            Čarovný večer predškolákov

             

            Tradíciou v našej materskej škole je to , že predškoláci vždy posledný piatok v mesiaci teda 23.06. 2023 si užili čarovný večer. Akcia bola pripravená pre všetkých predškolákov, ktorí  trávili svoj deň v priestoroch našej materskej školy až do samej tmy. Počas celého dňa deti zábavou  sprevádzal DJ Duški spolu s Vladom Jáňom.  Skákacie hrady zostali aj na večer v MŠ, kde sa mohli deti vyšantiť.  Jazdou na koni im spríjemnila čas pani Srvátková.  O chutné jedlo sa postarali pani kuchárky Mirka a Janka.  A zo srdca chcem poďakovať našim deviatakom Matúšovi, Paľovi, Lenke, Kike, Sebastiánovi a Terezke, že pripravili pre deti súťaže, zabávali, šantili naháňali hrali futbal.  Veď sami môžete vidieť na fotkách, že tento deň bol pre všetkých úplne super.  Okrem iného sme púšťali aj balóny pre šťastie,  pripravené tvorivé dielne , každý si vytetoval tetovačku dokonca ,  boli sme aj na zmrzline a náš večer bol ukončený hľadaním pokladu po areáli materskej školy a samozrejme diskotékou.  Touto cestou by som sa chcela poďakovať našej pani riaditeľke PaedDr. Poliakovej  celému zboru pedagógov, že toto všetko obetavo zorganizovali a s láskou pripravili, pani upratovačkám  a tímu, ktorý všetko musel vrátiť do pôvodného stavu.  Pani kuchárkam , ktoré vedia čo naše detičky radi jedia.  Veľké ďakujem. Deti  považovali tento deň  za najlepší a decibely hluku  boli na historickom maxime  v tento čarovný večer. Ďakujeme ešte raz.

            šantenie na skákacích hradoch 

            súťažime 

            púšťame balóny pre šťastie 

            ani chvíľa odychu náš tím deviatákov nám nedal ani chvíľu odychu 

            takto sa o náš starali kucharky Miruška a Janka 

            na pamiatku, každý s tetovačkou 

            tvorivé dielne - výroba tabuliek so svojím menom a po ťažkej práci studenné osvieženie na zmrzline 

            diskotéka 

            vytúžené hľadanie pokladu a na záver sme si zakričali „dovidenia škôlka ďakujeme za všetko bolo tu SUPER “

          • Záplava skákacích hradov v materskej škole v Košeci

            13. 7. 2023

            Záplava skákacích hradov v materskej škole  v Košeci

            Veľké prekvapenie čakalo pre deti materskej školy dňa 23.06. 2023, kde boli pre ne pripravené skákacie hrady.  Ďakujeme hlavne naším sponzorom starostovi  obce p. Brtáňovi, rodičom našich detí  p. Klíma, p. Sedláček ( 4.A ) , p. Sedláček ( 4.B ), p. Mikula, p. Hajaš, p. Jáňa, p. Siran, pani Síčová, pani Dideková, p. Stach, pani Orsaghová, p. Slivka, pani Hrobárová dúfam, že sme na nikoho nezabudli a ak áno touto cestou, by sme sa Vám chceli ospravedlniť .  Milí rodičia ďakujeme Vám , že ste pripravili krásny deň plný zábavy, šantenia a smiechu pre všetky detičky materskej školy. Veríme, že na krásny zážitok budú spomínať dlho.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Bytovky 490, Košeca
      • 042/4468236
      • Bytovky 490, 018 64 Košeca 018 64 Košeca Slovakia
      • 36124656
      • 2021605366
    • Prihlásenie