• Oznam o MŠ počas jesenných prázdnin

            1. 11. 2021

            Oznam o MŠ Košeca - počas jesenných prázdnin 

            Vedenie ZŠ s MŠ Košeca oznamuje, že materská škola a školská jedáleň budú počas jesenných prázdnin z prevádzkových dôvodov a dôvodu vysokej chorobnosti detí zatvorené

            od 28.10. 2021 (štvrtok) do 01.11. 2021 (pondelok).

            Zariadenia budú opäť v prevádzke od  02.11. 2021 (utorok).

            Prosíme zákonných zástupcov detí, aby v deň nástupu do MŠ priniesli vypísané tlačivo

            ,, Vyhlásenie o bezpríznakovosti“   -  Bezpriznakovost.pdf​​​​​​​

          • Šarkaniáda v MŠ

            1. 11. 2021

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Šarkaniáda v MŠ .

            Šarkaniáda v MŠ

             

            Papierová  hlava,

            mašličkový chvost,

            pod oblohou lieta,

            deťom pre radosť.

            Čo je to?


            No predsa šarkan, ktorý priletel 25.10.2021 do našej materskej školy v Košeci . Šarkaniáda je obľúbená jesenná aktivita našej materskej školy. Deti si pod vedením pani učiteliek zhotovili veselých a pestrofarebných šarkanov, ktoré už netrpezlivo čakali, kedy vzlietnu, pozdravia jesennú prírodu a potešia deti. Lúka za obcou, ale aj ihriskov materskej škole bolo plné pestrofarebných šarkanov a usmiatych detí, ktoré veselo šantili a spoločne sa tešili z pekného jesenného dňa. Červené líčka,  žiariace očká a spokojné úsmevy detí svedčili o tom, že sa ŠARKANIÁDA aj tento rok vydarila.

             
             

          • ŠAŠO FIFO a VIERKA - 30 minút okolo sveta

            1. 11. 2021

            Do fotogalérie bol pridaný nový album FIFO a VIERKA - Cesta okolo sveta .

            ŠAŠO  FIFO a VIERKA – predstavenie  ,, 30 minút okolo sveta ,,

            Ako to už na svete chodí, šašo Fifo a jeho kamarátka Vierka to s deťmi vedia. Dňa 22.10. 2021 strávili spolu s deťmi v materskej škole v Košeci krásne chvíle. Ukázali predstavenie ,, 30 minút okolo sveta,, ktoré bolo plné dobrodružstva a pesničiek. Tentoraz sa im už aj polepšil škriatok Špinko, ktorý sa im schová bez zlých úmyslov a jednoducho zaspinká. A tak Vierka a Fifo prejdú celý svet i Fifolandiu iba za ,, 30 minút, pričom si zopakujú mnohé užitočné veci ako “pekne sa pozdraviť, či abecedu“.  Hlavným predstaviteľom patrí srdečné poďakovanie za nákazlivý smiech, radosť a príjemnú atmosféru.

          • Tvorenie z gaštanov v MŠ

            1. 11. 2021

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Tvorenie z gaštanov v MŠ .

            Tvorenie z gaštanov v MŠ

             

            Padajú, padajú zrelé gaštany,
            jeden z nich vo vrecku mám už schovaný
            a keď ich nazbieram ešte aspoň päť,
            maličkého gaštanka urobím si hneď.

            Plody jesene sú hlavnou témou v našej materskej škole v Košeci. Deti na prechádzke v parku  nazbierali krásne gaštany, ktoré využili na tvorenie rôznych obrazcov či matematiku. Úlohy zvládli všetci na jednotku a fotografie si môžete pozrieť v našom fotoalbume.

          • Zemiakový deň

            29. 10. 2021

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Zemiakový deň .

            Zemiakový deň v MŠ

             

            „Ja som zemiak šišatý, blato mám až po päty.
            Kotúľam sa po poli, až ma chrbát zabolí.
            Očička mám ako ty, som nad všetky dobroty.
            Žltý som ako slniečko, prinášam ti zdravíčko.“


            Všetci dobre vieme, že zemiak patrí medzi naše najvýznamnejšie poľnohospodárske plodiny. Poznáme ho varený, pečený, smažený, plnený.... deti z MŠ v Košeci, však spoznali zemiak aj trochu inak. Deň 20.10. 2021 sa v materskej škole prebiehal netradične. Všetky činnosti a aktivity tento deň sa niesli v zemiakovom duchu. Deti prostredníctvom edukačnej činnosti plnili rôzne úlohy.  Svoju pohybovú zdatnosť si zmerali vo veľkej zemiakovej olympiáde v areáli MŠ. Zemiaky, vozili na fúrikoch, nosili na raketách, kotúľali po lavičke, hádzali do vedier, zbierali do vedierka a mnoho iných aktivít. IV.A trieda si uvarila zemiačiky, ošúpala a šup do bruška. IV.B si pekne čerstvé zemiaky umyla, obkrojila , nakrájala a dali upiecť pani kuchárkam, ktoré ich im ochutili a pekne upečené sme ich zjedli. To vám bola mňamka! . Už teraz sa všetci tešíme na ďalší zemiakový deň.

             

             

             

          • Tekvicové strašidlá ,, svetlonosi ,, v MŠ

            15. 10. 2021

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Tekvicové strašidlá ,, svetlonosi ,, v MŠ .

            Tekvicové strašidlá  v MŠ Košeca

             

            Vyrezávanie tekvíc sa stalo súčasťou jesenných dní. Dňa 15.10. 2021 si  tento zvyk pripomenuli aj deti z materskej školy v Košeci spolu so svojimi rodičmi.  Potešiteľné je, že pomocou šikovných rúk, fantázie a kreativity  rodičov je výstava čoraz bohatšia a nápaditejšia . V areáli materskej školy môžete vidieť viac ako 80 krásnych svetlonosov.  V každej triede sa súťažilo o najkrajšiu tekvicu o prvé, druhé a tretie miesto. Pani učiteľky mali ťažkú úlohu vybrať víťaza. Okrem víťazov dostali ocenenie všetky deti , ktoré sa do súťaže zapojili sladkou odmenou a pochvalným listom.  Keď na našu škôlku sadne tma, všetky tekvičky sa rozžiaria.  Deti sa veľmi tešili a zamestnanci  materskej školy v Košeci všetkým veľmi pekne ďakujú.

             

          • Malí záchranári

            14. 10. 2021

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Malí záchranári.

             

            Malí záchranári

             

            ... Vraj to nie je náhoda, keď sa stane nehoda. Úraz, krádež, požiar vari?

            Už sa náhlia záchranári...

            Touto krátkou básničkou sme začali edukačnú aktivitu vo štvrtok 14. 10. 2021, keď sme si do Materskej školy v Košeci  pozvali  uja záchranára Bc.  Pavla Šulovského zo záchrannej zdravotnej služby  Emergency z Trenčína. Čo bolo cieľom tejto návštevy? Chceli sme sa dozvedieť, ako poskytnúť prvú pomoc pri ošetrení poranenej hlavy, rozbitého kolena, zlomenej ruky, alebo ako zastaviť krvácanie z nosa bez toho, aby sme mali strach. Keď nám ujo záchranár Paľo  vysvetlil a ukázal ako jednotlivé úrazy správne ošetriť, nabrali sme odvahu a vyskúšali sme si to na svojich kamarátoch. Na chvíľu sme sa stali pacientmi, ale aj malými záchranármi. Potom prišlo na rad oživovanie. Každý z nás dostal od uja Paľka  svojho plyšového medvedíka. Masážou srdca a dýchaním z úst do úst sme medvedíkom zachránili život.  Toto všetko si vyskúšali naši predškoláci.  Ostatné deti z materskej školy mali možnosť nakuknúť do ozajstnej sanitky a dozvedieť sa niečo o práci záchranárov.  Aj takouto formou môžeme spoločne do detských srdiečok vštepiť elementárne základy zodpovedného prístupu k životu a zdraviu k chorým.  Veľmi pekne ďakujeme, že ujo Paľo prišiel medzi nás, pretože vďaka nemu sa  deti obohatili o množstvo vedomostí a nových poznatkov.

          • Ovocno - zeleninové čarovanie

            14. 10. 2021

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Ovocno - zeleninové čarovanie .

            Ovocno – zeleninové čarovanie

             

            Streda 13.10. 2021 sa niesla v znamení zeleniny a ovocia.  Každá trieda si s pomocou pani učiteľky vytvorila rôzne veselé postavičky z ovocia slniečko, žabku, lienku, motýľa a páva.  Deti sa zážitkovou formou učili spoznávať a rozlišovať jednotlivé druhy ovocia a zeleniny. Prostredníctvom edukačnej hry spoznávali a ochutnávali  čím nás obdarila  pani jeseň.  Deti strávili krásny deň plný zážitkov. Dokázali pomenovať jednotlivé druhy zeleniny a ovocia. Ďakujeme  rodičom sa prinesie tak bohatej ovocno – zeleninovej úrody.

             

          • Sférické kino v MŠ

            11. 10. 2021

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Sférické kino v MŠ .

            Sférické kino v materskej škole

            V pondelok dňa 11.10. 2021 do našej materskej školy prišlo ,, Sférické kino,,. Je to sférický projekčný systém, ktorý poskytuje deťom nový spôsob vzdelávania. Deti mali vo vnútri pojazdnej kupoly sférický 3600 výhľad. Zo zatajeným dychom menšie deti sledovali príbeh o začarovanom korálovom útese a podmorskom živote.  Väčšie deti ( predškoláci ) sledovali príbeh Polaris, vesmírna ponorka a tajomstvo polárnej noci.  Toto sférické kino je jedinečné v tom, že deti sa stali akoby priamymi účastníkmi deja.  Toto mobilné planetárium vytvára pre deti najefektívnejšie pôsobiacu formu filmovej projekcie. Zároveň je to aj nový spôsob vzdelávania.  V tento deň deti z materskej školy v Košeci zažili nezabudnuteľný zážitok.

          • Deň jablka

            10. 10. 2021

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň jablka .

            Deň jablka

             

            Ľudová múdrosť hovorí: Každý deň  jablko, od lekára ďaleko … Aj tento rok 15.10. 2021 sme si v našej materskej škole opäť pripomenuli DEŇ JABLKA.  Úlohou detí bolo priniesť najmenšie a najväčšie jabĺčko do súťaže. Víťazom  z každej triedy gratulujeme a ďakujeme aj ostatným deťom za jabĺčka na ktorých si pochutnali.

            1 trieda Slniečka         najmenšie jabĺčko       Viktorka Galková, Šimonko Gajdošík

                                               najväčšie jablko          Alžbetka Palčeková

            2 trieda Žabky                        najmenšie jabĺčko       Ondrejko Mišovec

                                               najväčšie jabĺčko        Makrus Bulica

            3 trieda Včielky          najmenšie jabĺčko       Nelka Čepáková, Samko Srvátka

                                               najväčšie jabĺčko        Mária   Žideková

            4.A trieda Lienky        najmenšie jabĺčko       Danko Bohovič,  Mia Tomanová

                                               najväčšie jabĺčko        Tamarka  Žideková , Marko Bajzík

            4.B trieda Motýle        najmenšie jabĺčko       Janko Stojanovič  

                                               najväčšie jabĺčko        Emma Kardoš

            Deti sa podľa veku primerane oboznamovali s prospešnosťou jablka pre ľudské zdravie.  Celý deň sa niesol v duchu jabĺčka.  Samozrejme nám nechýbala ani ochutnávka rôznych odrôd jabĺk a tiež nechýbal ani jablkový koláčik. Plný sily sme sa pustili do maľovania, vystrihovania, lepenia, písania a tvorenia.

             

             

          • Bacilky a Vitamínky - Hoki Poki

            6. 10. 2021

            Bacilky a Vitamínky – divadlo Hoki Poki

            Dňa 06.10. 2021 našu materskú školu navštívilo divadielko Hoki – Poki s predstavením Bacilky a Vitamínky . V tomto predstavení účinkovali Mgr. Art. Marcel Cebula a Mgr. Mária Cebulová. Predstavenie bolo o tom prečo si musíme umývať ruky. Aký je to Bacilov šťastný deň a prečo Vitamíny strážia naše zdravie. Čo je to zdravá výživa a ako nám cvičenie vylepší deň, tak aj to sa deti dozvedeli v predstavení plnom pesničiek, humorných situácií s troškou správneho napätia. Samozrejme nebude chýbať šťastný koniec. Divadelné predstavenie rozvíjalo u deti predstavivosť , tvorivé vnímanie a cítenie. Počas predstavenia sa deti nielen mohli dotknúť rekvizít, či účinkujúcich, ale sa stať aj súčasťou príbehu.

          • Svetový deň srdca

            3. 10. 2021

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Svetový deň srdca .

            Svetový deň srdca

             

            Každoročne v septembri, si pripomíname Svetový deň srdca. Tento rok sme si Deň srdca urobili v našej Materskej škole v Košeci  29. septembra. Počas tohto dňa sa celá naša škôlka premenila na jedno veľké srdce. Zamerali sme sa najmä na ochranu zdravia. Je veľmi dôležité neustále pripomínať našim deťom, aké je naše zdravie vzácne. Téma srdca sa prelínala celým našim dňom. Či už sme si pozreli prezentáciu spojenú so srdcom, srdce kreslili, lepili, skladali a tiež maľovali . K zdravému srdiečku patrí aj zdravá strava, ale aj pobyt na čerstvom vzduchu. Popriali sme si, aby nám srdiečko dlho slúžilo.

          • Deň železničiarov

            3. 10. 2021

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň železničiarov .

            Deň  železničiarov

            Dňa 27.09. 2021 sme si po prvý krát v materskej škole uctili Deň železničiarov. Tento krát sme nikam necestovali . Trieda Slniečka si vyrobila svoj vláčik z kartónu a zahrali sa na sprievodcov. Ostatné triedy sa vybrali na železničnú stanicu po Železničnej ulici, kde sa oboznámili so železničnou stanicou v obci Košeca a pozorovali vlaky osobné, ale aj nákladné. A že sem si to naozaj užili, potvrdzujú aj fotografie.

          • Deň mlieka v materskej škole

            3. 10. 2021

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň mlieka v materskej škole .

            Svetový deň mlieka v MŠ

             

            Mliečko, mliečko, to je veda,

            bez neho sa vyrásť nedá.

            Bez neho vraj budem malý,

            nebudem mať žiadne svaly.

            Nebudem mať zuby zdravé,

            ani pevné kosti práve.

            Aj v našej MŠ si každý rok pripomíname Svetový deň mlieka. 24.09. 2021 v tento deň sme si pripomenuli jeho význam konzumácie mlieka a mliečnych výrobkov ako dôležitej zložky výživy. Mlieko je významným zdrojom bielkovín, vitamínov, minerálov a iných látok, ktoré sú zdrojom výživy pre ľudský organizmus a podieľajú sa na prevencií proti ochoreniam. Pani učiteľky na každej triede mali pripravené rôzne aktivity. ( viď fotoalbum ). Ako by to bolo bez ochutnávky? Tá sa veru nemohla vynechať!  Pili a ochutnávali mliečko, acidofilné mlieko, syry, jogurty, termix, tvaroh, bryndzu maslo, jogurty a množstvo iných výrobkov z mlieka.  Svojimi úspechmi, ale aj výtvarnými prácami a najmä spokojným úsmevom na tvári nám všetkým dali zelený signál úspešného dňa. ĎAKUJEME! Všetci ste boli úžasní!

             

          • Tancuj ako ZÁBAVKA

            3. 10. 2021

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Tancuj ako ZÁBAVKA .

            Tancuj ako ZÁBAVKA

            Dňa 13.09. 2021  deti z materskej školy prišli navštíviť umelci z divadla Zábavka a ukázali deťom divadelné interaktívne predstavenie s novými pesničkami. Krásnymi pesničkami a tanečnou choreografiou si Zábavka získala hneď všetky deti, ktoré so Zábavkou tancovali rôzne choreografie a povzbudzovali ju tlieskaním.  Deti sa z vystúpenia Zábavky veľmi tešili, majú veľmi veľa krásnych zážitkov. Na rozlúčku dostalo každé dieťa pečiatku na ruku od Zábavky.

          • ZAČIATOK ŠKOLSKÉHO ROKA 2021/2022

            3. 10. 2021

            ZAČIATOK ŠKOLSKÉHO ROKA 2021/2022 

                                                     

               Podmienky a pokyny  v školskom roku 2021/2022.pdf


            Prevádzka Materskej školy v školskom roku 2021/2022 začína vo štvrtok

            2. septembra 2021 od 6:00 do 16:00 hod.

            Dieťa priveďte do triedy najneskôr do 7:25 hod.

            V prípade neprítomnosti ho odhláste osobne, alebo telefonicky na telefónnom  čísle MŠ, ktoré sú zverejnené na našej webovej stránke. 

            PRVÝ DEŇ VAŠE DIEŤA DO MŠ POTREBUJE:

            OSOBNÉ POTREBY:

            Prezuvky - s pevnou pätou, nie na šnurovanie, nie šľapky, prezuvky so zapínaním, ktoré nebude robiť dieťaťu ťažkosti.

            Pyžamo - deti, ktoré ostanú na celodenný pobyt, 1x týždenne,v pondelok sa prinesie v piatok vezme domov na opranie.

            Náhradné oblečenie - pančuchy, spodnú bielizeň, iné podľa uváženia rodiča pre prípad potreby, ak sa dieťa ušpiní alebo ...….Oblečenie vložiť do igelitového vrecúška a dať do skrinky v šatni.

            Dievčatá hrebeň  na vlasy, ideálne sú umelohmotné hrebene, ktoré sa ľahko dezinfikujú.

            Umelý pohárik - na pitný režim

            Rúško - 2x hygienicky zabalené (odložené v skrinke)

            Všetky veci dieťaťu zrozumiteľne označte, podpíšte menom a priezviskom, aby nedošlo k zámene a učte deti, aby si poznali svoje veci!  Je dôležité obliekať deti do oblečenia bez náročného a tesného  zapínania, bez drobných gombíkov, opaskov, trakov a iných prekážok, ktoré dieťa nedokáže zvládnuť a ktoré mu spôsobujú stresové okamihy a odoberajú zo zdravého sebavedomia z vlastnej šikovnosti.  ​​​​​​


             PRE NÁSTUP DO MŠ treba mať :

            Aktuálne Vyhlásenie o bezinfekčnosti rodinného prostredia –vyplniť pri nástupe dieťaťa a po každom ochorení

            Vyhlasenie o bezpriznakovosti .pdf  


            Pre plynulosť preberania je vhodné, aby ste prišli už s vyplneným tlačivom.

             Ostatné tlačivá si nájdete v skrinke dieťaťa, ktoré si vyplníte doma a prinesiete nasledujúci deň a odovzdáte pani

            učiteľke na triede.

             Na všetkých tlačivách je potrebné uviesť dátum – DEŇ NÁSTUPU dieťaťa do MŠ.

            Ak nastúpi Vaše dieťa 02.09.2021 na tlačivách bude dátum 02.09.2021.

             

            ČO JE ZAKÁZANÉ NOSIŤ DO MŠ

            Hračky z domu

            Drahé, cenné predmety

            Mobilné telefóny

            Lieky

            Sladkosti a iné jedlo nedkladať v skrinke, či vo vreckách detí


            A NA ZÁVER.....V posledných rokoch sa deti adaptujú v prostredí materskej  školy veľmi dobre, ťažšie je to s adaptáciou rodičov... Dajte deťom pocítiť, že ste naň hrdí, že ho veľmi ľúbite a pobyt medzi kamarátmi je tá najúžasnejšia vec. Strach vo vašich  červených očiach mu istotu nedodajú. Akékoľvek otázky a obavy riešte otvorenou komunikáciou s pani učiteľkami.   


            NA_SLOVIČKO  .pdf

                      

            Tešíme sa na vás a veríme, že zažijeme s vami, ale hlavne s vašimi deťmi veľa veselých zážitkov a nezabudnuteľných chvíľ v materskej škole.


    • Novinky

      Zistite, čo je nové na našej škole
          • Važení rodičia

            7. 5. 2024

            Važení rodičia,

            Aktuálne pyrotechnickou  prehliadkou budov ZŠ a MŠ a okolia nebolo zistené nebezpečenstvo. Preto je možné prísť si v čase od 12,30 do 14,00 hod. zobrať obed vášho dieťaťa do obedára. Do budovy školskej jedálne vstupujte CEZ HLAVNÝ VCHOD V  BLOKU A.
            Pokiaľ nevyhnutne nepotrebujete, nevstupujte do areálu a budovy MŠ.

            Ďakujeme za pochopenie a ústretovosť počas mimoriadnej situácie.

            Vedenie ZŠ s MŠ.

          • MIMORIADNA SPRÁVA

            7. 5. 2024

            MIMORIADNA SPRÁVA
            Vážení rodičia z dôvodu nahlásenia bomby na školách, vrátane našej, musíme deti evakuovať mimo školy. Preto Vás prosíme, aby ste urýchlene, v čo najkratšom čase, vyzdvihli svoje dieťa . Deti sa budú nachádzať v Kultúrnom športovom centre. Ďakujeme za pochopenie.

             

          • ZÁPIS DO MATERSKEJ ŠKOLY

            25. 4. 2024

            ZŠ s MŠ Košeca, Školská ulica 243/1, Košeca  oznamuje, že

            zápis do materskej školy pre školský rok 2024/2025

            sa uskutoční 

            od  13.05.2024 do 15.05.2024

            v čase od 14,00 hod. do 16,00 hod. v budove materskej školy.

            Pred zápisom

            1/ Zákonní zástupcovia vyplnia podľa údajov v rodnom liste dieťaťa a občianskych preukazov

            1. elektronickú prihlášku na webovej stránke materskej školy v sekcii Elektronická prihláška (v hornom menu) alebo
            2. žiadosť o prijatie dieťaťa do MŠ. Tlačivo nájdete tu: Žiadosť.

            2/ Vyplnenú žiadosť potvrdí všeobecný lekár pre deti a dorast.

            Ak ide o dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, zákonný zástupca predloží aj vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie a odporučenie všeobecného lekára pre deti a dorast.

            3/ Žiadosť podpíšu obaja zákonní zástupcovia dieťaťa.

            Podpisy oboch zákonných zástupcov sa nevyžadujú ak:

            • jednému z rodičov bol obmedzený alebo pozastavený výkon rodičovských práv (túto skutočnosť je možné preukázať kópiou rozhodnutia súdu),
            • nie je možné získať podpis oboch zákonných zástupcov; v tomto prípade rodič, ktorý žiadosť predkladá, vyplní aj prílohu 1 a odovzdá ju spolu so žiadosťou; tlačivo nájdete tu: Príloha 1
            • alebo sa zákonní zástupcovia dohodli, že žiadosť a podania týkajúce sa výchovy a vzdelávania dieťaťa bude podpisovať iba jeden zákonný zástupca dieťaťa a vyplnia písomné vyhlásenie;

            písomné vyhlásenie zákonných zástupcov nájdete tu: Príloha 2

            Všetky potrebné tlačivá sú dostupné aj na webovej stránke www.mskoseca.edupage.org v sekcii Tlačivá.

            V čase trvania zápisu

            Vyplnenú a lekárom potvrdenú žiadosť o prijatie dieťaťa v čase trvania zápisu zákonný zástupca môže

            • odovzdať osobne do rúk pracovníka školy (z dôvodu overenia správnosti údajov uvedených v žiadosti prosíme o predloženie rodného listu dieťaťa a občianskych preukazov zákonných zástupcov k nahliadnutiu),
            • doručiť poštou na adresu školy,
            • naskenovať a odoslať na e-mail mskoseca@gmail.com,
            • podať prostredníctvom elektronického podania.

            Kritériá prijímania detí do materskej školy

            Do materskej školy budú prednostne prijaté deti,

            1. pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné (deti, ktoré k 31.08.2024 dovŕšia vek 5 rokov) a následne
            2. deti, ktoré majú právo na prijatie na predprimárne vzdelávanie (t.j.deti, ktoré k 31.08.2024 dovŕšia vek 4 roky).

            V prípade voľnej kapacity a zvýšeného záujmu o prijatie bude prednostne prijaté dieťa, ktoré k 31.8.2024 dovŕši vek 3 roky a má v obci v obci Košeca trvalý pobyt podľa postupnosti veku od najstaršieho po najmladšie do naplnenosti kapacity tried.

            Deti, ktoré nedovŕšili vek troch rokov  sa prijímajú iba ak sú vytvorené materiálne a personálne podmienky, ak je voľná kapacita materskej školy a tieto deti majú osvojené základné hygienické a sebaobslužné návyky.

            Rozhodnutia o prijatí/neprijatí dieťaťa

            Písomné rozhodnutie o prijatí alebo neprijatí dieťaťa odošle riaditeľka ZŠ s MŠ Košeca  zákonným zástupcom najneskôr do 30.06.2024. Rozhodnutie bude doručené do elektronickej schránky zákonného zástupcu cez portál  www.slovensko.sk. Ak rodič nemá elektronickú schránku aktivovanú na doručovanie, rozhodnutie si môže vyzdvihnúť osobne u zástupkyne MŠ.

          • SÚŤAŽ O NAJKRAJŠIU ŽABKU

            12. 4. 2024

             

             

            SÚŤAŽ O NAJKRAJŠIU ŽABKU V MŠ.

            MILÍ RODIČIA, VYROBTE SO SVOJIM DIEŤAŤOM ŽABKU A PRINESTE JU DO MŠ DO 31.5.2024

            7. 6. 2024 V PIATOK VYHODNOTÍME SÚŤAŽ.

            ĎAKUJEM, ŽE SA ZAPOJÍTE A ZVEĽADÍTE INTERIÉR MŠ S VÝROBKAMI VAŠICH A SVOJICH RATOLESTÍ.

            ĎAKUJEME

             

             

             

             

             

          • Oznam

            25. 3. 2024

            Vedenie ZŠ s MŠ Košeca oznamuje zákonným zástupcom, že materská škola bude počas veľkonočných prázdnin v dňoch 28.3.2024 (štvrtok) a 2.4.2024 (v utorok) v prevádzke v obmedzenom režime. Prihlásené  deti budú v spojených triedach.

            Blok A prízemie trieda: Slniečka, Žabky a Včielky

            Blok A poschodie trieda: Lienky, Mravčekovia a Motýle

            Blok B bude zavretý!

             

            Ďakujeme za pochopenie!

             

             

          • Darujte 2% dane

            20. 3. 2024

            Vážení rodičia a priatelia školy,

            pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane.

            Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj naše Rodičovské združenie. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu.

            Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%.

            Finančné prostriedky budú použité na:

            ·  skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu v škole,

            ·  skvalitnenie vybavenia ZŠ s MŠ.

            Ak sa rozhodnete darovať nám 2% zo svojich daní z príjmu, najneskôr  do 26.04. 2024 doručte, prosím, vyplnené Vyhlásenie o poukázaní 2% zaplatenej dane spolu s Potvrdením o zaplatení dane do našej školy alebo do 30.04. 2024 odovzdajte toto vyplnené tlačivo s potvrdením na Daňový úrad.

            Je veľmi dôležité pri darovaní 2% použiť tlačivo, ktoré si stiahnete v linku umiestnenom nižšie.

            Ďakujeme. Vážime si každú jednu pomoc z Vašej strany.

            tlacivo_2__(1).pdf

             

          • ZÁPIS ŽIAKOV DO 1.ROČNÍKA

            14. 3. 2024

            ZŠ s MŠ Košeca, Školská ulica 243/1, Košeca oznamuje, že

            ZÁPIS ŽIAKOV DO 1.ROČNÍKA

            PRE ŠKOLSKÝ ROK 2024/2025

            sa uskutoční v dňoch

            9.4.2024 (utorok)a 10.4.2024(streda)

            v čase od 14,00 do 16,00 hodiny

            v priestoroch základnej školy v Košeci.

             

            Ako treba postupovať?

            1. Pred zápisom v termíne od 1.4.2024  do 9. 4. 2024rodič vyplní elektronickú prihlášku nawebovej stránke školypodľa nasledovného postupu:

            ·         na stránkewww.zskoseca.edupage.skzvoľte v ľavom menu ponuku Elektronická prihláška do ZŠ

            ·         dôsledne a bez chýbvyplňte  údaje v prihláške (podľa rodného listu dieťaťa a OP oboch rodičov)

            ·         vyplnenú prihlášku potvrďte (odošlite)

            ·         odoslanú prihlášku vytlačte a podpísanú oboma zákonnými zástupcami odovzdáte pri zápise poverenému zamestnancovi školy, ktorý overí a skontroluje údaje uvedené v prihláške.

            Link na prihlášku

             

            2. V deň zápisuočakávame budúceho prváčika s rodičom v priestoroch základnej školy.

            Čo treba priniesť?

            ·         Na zápise odovzdáte vyplnenú a vytlačenú prihlášku podpísanú oboma zákonnými zástupcamipoverenému zamestnancovi školy, ktorý vykoná kontrolu údajov.

            ·         Žiadame o predloženie rodného listu dieťaťa a OP oboch rodičovk nahliadnutiu z dôvodu overenia údajovuvedených v prihláške.

            ·         V prípade, že podpísanie prihlášky oboma zákonnými zástupcami nie je možné, podpísanýzákonný zástupca predkladá spolu s prihláškou čestné vyhlásenie, ktoré nájdete na webovej stránke školy v sekcii Tlačivá na stiahnutie/Zápis do 1.ročníka/Príloha 1

            ·         Spolu s vyplnenými tlačivamiodovzdáte poplatok 30,-€na nákup pracovných zošitovpre prváka.

             

            3. Ak Vaše dieťa nedosiahlo školskú zrelosť a chcete oznámiť pokračovanie predprimárneho vzdelávania, vypĺňate Oznámenie o pokračovaní plneniapovinného predprimárneho vzdelávania.Oznámenie je zverejnené v sekcii Tlačivá na stiahnutie. Súčasťouoznámenia sú 3 prílohy:

            a)      písomný súhlas príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie

            b)      písomný súhlas všeobecného lekára pre deti a dorast

            c)       informovaný súhlas zákonného zástupcu.

            Prílohynie je nutné odovzdať v deň zápisu, zákonný zástupca ich môže doručiť aj dodatočne, najneskôr však do 15.júna 2024.

             

            Zároveň dávame do pozornosti ďalšie užitočné informácie pre rodičov, ktoré nájdetena webovej stránke školy v sekcii Informácie pred nástupom do 1. ročníka.

            Tešíme sa na Vás!

          • OZNAM

            14. 2. 2024

             

            OZNAM

            Vedenie ZŠ s MŠ Košeca oznamuje rodičom, že v dňoch od 19.2.2024 do 23.2.2024 ( vrátane ) bude materská škola v prevádzke v obmedzenom  režime z dôvodu nízkeho počtu prihlásených detí. Triedy pre prihlásené deti budú v bloku A, blok B bude v tomto týždni uzavretý.

          • OZNÁMENIE

            23. 11. 2023

            OZNÁMENIE

            Vážení rodičia,

            na základe zisteného nízkeho počtu prihlásených detí a po následnej dohode

            so zriaďovateľom Vám oznamujeme, že

            materská škola bude

            od 27.12.2023 do 5.1.2024 (vrátane)

            z prevádzkových dôvodov zatvorená.

             

            Ďakujeme za pochopenie!

          • POZOR ZMENA

            14. 11. 2023

            Vážení rodičia,

            z dôvodu otvorenia novej nadstavby MŠ dochádza k organizačnej zmene tried v budove MŠ.

            Deti budú od 15.11.2023 (t.j. od stredy) v iných triedach nasledovne:

            1. trieda – Slniečka - blok A - prízemie

            2. trieda – Žabky - blok B - prízemie

            3. trieda – Včielky - blok B - 1. poschodie

            4. trieda – Lienky - blok A - 1. poschodie

            5. trieda – Mravčekovia - blok A - 2. poschodie (nová nadstavba)

            6.trieda – Motýle - blok B - 2. poschodie (nová nadstavba)

            Zároveň otvárame vchody do bloku A a B.

            Žiadame rodičov, aby od 15.11.2023 nevstupovali do MŠ cez jedáleň. Vchod cez jedáleň bude zatvorený.

            Ďakujeme za pochopenie!

          • OZNÁMENIE

            13. 10. 2023

            Vážení rodičia,

            dovoľujeme si Vám oznámiť, že dňa 20.10.2023 bude nadstavba materskej školy zo strany zhotoviteľa protokolárne odovzdaná zriaďovateľovi. Zo strany školy i zo strany zriaďovateľa sú aktuálne uskutočňované potrebné legislatívne a personálne úkony, aby mohli byť nové priestory spustené do užívania a plnej prevádzky na začiatku mesiaca november. O presnom termíne Vás budeme včas informovať.

            Ďakujeme za pochopenie!

          • UKONČENIE ŠKOLSKÉHO ROKA 2022/2023

            13. 7. 2023

            Prázdninové želanie

            Milí deti, prajeme Vám krásne prežitie letných prázdnin. Oddýchnite si, zažite mnoho zážitkov a hlavne nech sa všetci spolu stretneme v septembri. 

            Milí rodičia, ďakujeme Vám za spoluprácu s školskom roku 2022/2023. Prajeme Vám, aby ste si dobre oddýchli, načerpali novú silu a energiu, spoznali veľa zaujímavých miest a vecí na našej krásnej planéte s Vašimi ratolesťami. 

            Milé kolegyne, ďakujem Vám za vašu obetavú prácu, počas celého uplynulého školského roka a zároveň Vám prajem veľa tvorivosti a dobrých nápadov pri príprave toho nadchádzajúceho.  Príjemné prežitie dovolenkového času s tými, ktorí sú vám blízki. 

             

            Tešíme sa na Vás v školskom roku 2023/ 2024.

            Kolektív MŠ

             

          • Rozlúčka s predškolákmi

            13. 7. 2023

            lúčenie predškolákov z triedy MOTÝLE 

            Rozlúčka s predškolákmi

             

            Dovidenia milá škôlka, my už nie sme malí.
            Preč sú chvíle, keď sme všetci poobede spali.
            Nesmiete sa na nás hnevať, nás už čaká škola.
            Utekajme, veď nás leto volá !

            Čas neúprosne letí vpred a nastal opäť koniec školského roka a čas rozlúčky s predškolákmi, ktorí opustia MŠ a v septembri nastúpia do prvého ročníka ZŠ. Dňa 29.6.2023 sa budúci prváci rozlúčili so sladkým životom v materskej škole s kamarátmi z nižších tried s pani učiteľkami a pani kuchárkami , upratovačkami.  Sladké občerstvenie a tanečná zábava vládla celý deň v našej materskej škole.  Naši už budúci prváci zažili nezabudnuteľné dopoludnie, ktorým sa pre ne končí čas " iba hrania" a začína čas učenia a zodpovednosti za svoje dosiahnuté vedomosti a zručnosti.

            lúčenie predškolákov z triedy LIENKY 

            veľa úspechov v škole prajú pani učiteľky Katarína Sieklová, Monika Staňová, Eva Körmendyová a Katarína Rafajová 

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Bytovky 490, Košeca
      • 042/4468236
      • Bytovky 490, 018 64 Košeca 018 64 Košeca Slovakia
      • 36124656
      • 2021605366
    • Prihlásenie